Ministrul Nica: de la anul televiziunea va funcţiona doar digital

| 19 iun, 2013

Televiziunea în România nu va mai funcţiona în sistem analog, ci doar digital din iunie 2015, conform obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii, strategia fiind aprobată de Executiv, a declarat agenţiei Mediafax ministrul Societăţii Informaţionale, Dan Nica.

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre.

Proiectul se va desfăşura până la data de 17 iunie 2015, conform obligaţiilor asumate de Guvern faţă de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii. Această dată este obligatorie, deoarece transmisiile terestre analogice nu vor mai fi protejate de ţările vecine, care au implementat sau sunt în curs de implementare a serviciilor digitale.

Ministrul Dan Nica, iniţiatorul strategiei, a arătat că aprobarea documentului creează premise ca, până la sfârşitul anului, în România să funcţioneze o reţea de televiziune digitală, cel mai probabil gestionată de Societatea Română de Televiziune, pe structura TVR 2.

"Dacă apar investitori interesaţi de acest domeniu, există posibilitatea ca Guvernul să organizeze o licitaţie de alocare a multiplexoarelor naţionale", a spus ministrul. El a arătat că televiziunea digitală permite recepţionarea semnalului TV în sistem "free-to-air".

Introducerea televiziunii digitale este un proiect care a întârziat extrem de mult, spuneau în 2012 oficialii guvernamentali.

Televiziunea digitală are o calitate mai bună a imaginii, o calitate mai bună a sunetului, o recepție mai bună a semnalului decât cea oferită de televiziunea analogică, dar şi recepţia pe dispozitive mobile sau servicii de informare îmbunătăţite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ