Ministrul Nicolăescu despre eradicarea spăgii în spitale: "Nu sunt utopic"

| 01 iun, 2013

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a dat de înțeles că fenomenul spăgii în spitale nu va fi eradicat prea curând. Reacția acestuia într-o conferință de presă a fost elocventă: "Vreți sa rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România?".

"Eu cred că șpaga în genere nu poate fi eradicată de mâine că vrem noi să o eradicăm. Ea trebuie să facă parte dintr-un program amplu și complex, adică: creșterea salarizarii medicilor și asistenților, care trebuie să fie un lucru corect. Trebuie să-i dai omului, ca să poți să-i ceri. Dacă un om primește o leafă decentă, atunci automat poți să-i ceri: potolește-te cu șpaga că s-ar putea să ai lucruri grele și complicate la care trebuie să răspunzi. Până atunci e o complicitate între medic, asistent și cetățean", a spus Eugen Nicolăescu într-o conferință de presă ținută la Ploiești.

Întrebat dacă poate estima când va dispărea fenomenul șpăgii, Nicolăescu a fost scurt: "Nu pot fi utopic".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iun, 2013
pensionar
Cine ia spaga ia si de are 1 milion de euro.Spaga ,luxul, fuga dupa inbogatire e ca si -DROGUL-FUMATUL,ALCOOLUL-, nu poti renunta numai cu tratament la mititica, confiscarea averi.Da spaga era si pana in 1989, dar un pachet de BT, care era 9 lei salar de 1500-5000(un muncitor la cugir)fara somaj, acum spaga incepe la 100-500-1000euro, la salar de 500-1500 ron,bogati furaciosi se trateaza la VIENA.
02 iun, 2013
Augustin
Salaril si spaga
Ba poti, dle Nicolaescu! Reveniti la sistemul anterior aderarii Romaniei in NATO cand s-a devalizat fondul alocat sanatatii! Atunci banii stransi de la populatie ajungeau la Casa Nationala apoi erau repartizati Caselor judetene sau de sector in cazul Bucurestiului si de aici ajungeau la unitatile sanitare! S-a decis atunci ca banii sa intre la buget de unde se scoteau pentru orice altceva in afara de sanatate!!!Daca lasati circuitul banilor cum a fost si nu va alimentati alte necesitati din el, vor fi bani ca in vest pentru salarii, medicamente, conditii, si investitii! Nu cred ca o veti face prea curand pentru ca Sanatatea ca si Invatamantul a fost mereu o reala "vaca de muls" !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ