Ministrul Violeta Alexandru: Eu nu simt că iau salariu degeaba. Încerc să schimb lucruri nefăcute în mulţi ani

| 22 apr, 09:38

Ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat, joi, că nu simte că ia salariu degeaba şi că încearcă să schimbe lucruri nefăcute în foarte mulţi ani, precizând totodată că existenţa ministerului pe care îl conduce în următorul Guvern depinde şi de modul cum simt partidele că trebuie să aşeze acest demers.

Violeta Alexandru a făcut aceste afirmaţii în timpul unui dialog online purtat cu cei interesaţi de activitatea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), fiind întrebată cum crede că va continua activitatea MCPDC în următorul Guvern. 

"Nu am un răspuns şi personal nu sunt preocupată neapărat de a convinge pe cineva că e nevoie să fie un minister sau nu, cred că depinde foarte mult de rezultatele pe care le avem. Şi în acest moment sincer sunt mulţumită, eu nu simt că iau salariu degeaba, simt că încerc să schimb nişte lucruri nefăcute în foarte mulţi ani şi prin urmare contează foarte mult ce rezultate avem întreaga echipă care lucrează, cei zece oameni care lucrează în această structură. Pe de altă parte, contează şi cum simt partidele, pentru că cel mai probabil va fi un Guvern politic, cum simt ele că trebuie să aşeze ca şi construcţie instituţională acest demers, dacă vor simţi că este cazul să continue la nivel de ministru, iar eu chiar nu sufăr de şefie, dar am văzut momente în care prezenţa mea la masa deciziilor cu miniştri a ajutat enorm. Dacă ei vor aprecia că această chestiune trebuie impulsionată de cineva care în cultura noastră organizaţională care să se aşeze la masa decidenţilor, va fi decizia dânşilor, important este să îşi clarifice în ce măsură pentru guvernarea lor ulterioară acest aspect al comunicării civice cu societatea civilă este la fel de important cum este orice altceva în domeniile sectoriale pe care le gestionează ministerele. Dacă nu vor aprecia, probabil că vor găsi alte metode şi soluţii instituţionale prin care vor continua această muncă, chiar nu sunt aşa de preocupată de a convinge partidele altfel decât sunt preocupată să conving societatea că este nevoie să facă acest efort de transpranţă durabil mai departe", a mai afirmat ministrul Violeta Alexandru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ