Dosarul "Mită pentru PSD": Mircea Geoană în faţa magistraţilor

| 15 mai, 2013

UPADTE: Mircea Geoană s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 1, acolo unde este citat ca martor în dosarul "Mita la PSD". În acest dosar este judecat preşedintele Interagro, Ioan Niculae, acuzat că ar fi finanţat ilegal campania electorala a senatorului PSD la alegerile din 2009.

Senatorul Mircea Geoană a fost amendat, în luna martie, cu 1.000 de lei,  de instanţa Judecătoriei Sectorului 1, pentru că nu s-a prezentat să dea declaraţii de martor în dosarul în care preşedintele grupului Interagro, Ioan Niculae, este judecat în legătură cu finanţarea partidelor.

Acesta a precizat că: "Tot ce am declarat în urmă cu un an ca martor voi susţine şi acum, sper că ce voi spune eu va fi util pentru instanţă".

DNA i-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae şi pe directorul Viorel Bărac, de la Interagro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei de procurorii anticorupţie, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ