Liderul Mișcării Populare: Nu am avut niciun dialog cu MRU

| 18 mai, 2013

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, susţine că nu a existat vreun dialog între reprezentanţi ai Mişcării şi preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Eu nu l-am întâlnit pe Mihai-Răzvan Ungureanu de când am intrat în Mişcarea Populară. Deci, orice referire la un dialog cu Fundaţia Mişcarea Populară este clar inexactă. M-am despărţit de colegii mei cu puţin timp în urmă, pentru că am lansat astăzi filiala Iaşi a fundaţiei, şi ştiu sigur că nu a discutat niciunul dintre membrii fondatori cu Mihai-Răzvan Ungureanu sau cu oricine altcineva pe aceste teme. Noi suntem o fundaţie, suntem în plin proces de constituire a filialelor, după ce vom constitui filialele, îi vom consulta pe membrii noştri în privinţa modalităţilor prin care, dacă unii dintre ei vor, programul fundaţiei va fi reprezentat de un vector politic. Dar până acum nu am discutat cu nimeni”, a declarat preşedintele Mişcării Populare.

Potrivit lui Preda, în următoarele două luni vor fi lansate cele mai multe dintre filialele din ţară ale Fundaţiei Mişcarea Populară. Din punct de vedere legal, fundația Mişcarea Populară nu se poate transforma în partid politic.

”Dacă unii vor dori şi va fi o decizie în privinţa unei reprezentări cumva a fundaţiei în spaţiul politic, atunci va trebuie să vedem şi cum o vom face”, a adăugat Preda.

Întrebat ce determină referirile venite dinspre zona politicienilor la fundaţia pe care o conduce, Preda a spus că este vorba, probabil, de faptul că preşedintele Traian Băsescu, ”care reprezintă un capital electoral pe zona dreptei”, s-a declarat un susţinător al Mişcării Populare şi a precizat că se va întoarce în această fundaţie după ce îşi va încheia mandatul de la Cotroceni.

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat că ”federarea forţelor de dreapta” pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale poate fi un pas spre crearea unui mare partid de centru dreapta.

Ungureanu a explicat că a început dialogul cu PDL, UDMR, Iniţiativa România Liberală şi Fundaţia Mişcarea Populară, cu scopul de a crea o listă comună a dreptei la alegerile europarlamentare, dar şi la prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ