Mişcarea Populară face sondaj intern pe tema înfiinţării unui partid

| 20 mai, 2013

Fundaţia Mişcarea Populară face un sondaj, în rândul membrilor săi, pentru a-i întreba dacă vor sau nu să se înfiinţeze un nou partid care să susţină proiectele iniţiate de fundaţie.

Sondajul vrea să afle opţiunea simpatizanţilor fundaţiei pentru "viitorul apropiat" având posibilitatea de a alege între trei variante de răspuns: "ar trebui să existe doar Fundaţia Mişcarea Populară", "ar trebui să existe Fundaţia Mişcarea Populară şi un nou partid cu acelaşi nume 'Mişcarea Populară'', "ar trebui să existe doar un nou partid cu numele Mişcarea Populară''.

Cei care au depus adeziuni la fundaţie, sunt aşteptaţi să-şi exprime opinia până vineri.

"Fundaţia Mişcarea Populară nu întreprinde niciun demers pentru transformarea sa în partid politic. Din punct de vedere legal acest lucru nu este posibil. Membrii-fondatori rămân consecvenţi cu intenţiile din momentul constituirii şi anume: crearea unei platforme a societăţii civile destinată atât dezbaterilor de idei cât şi de analiză şi soluţii la problemele din societatea românească", se arată într-un comunicat al Fundaţiei.

Precizările Mişcării Populare au fost făcute ca urmare a apariţiei în presă a unor informaţii privind o eventuală transformare a fundaţiei în partid politic, la sfârşitul lunii mai.

În urmă cu câteva zile, consilierul prezidenţial Gabriel Berca spunea că Partidul Popular va apărea în curând, punctând că este o decizie a "colegilor din Parlament", pentru că este necesară constituirea unui grup parlamentar.

Berca a subliniat că nu este vorba despre o transformare a fundaţiei Mişcarea Populară în partid, precizând că nu se poate merge în alegeri cu o fundaţie. Totodată, el a confirmat că lansarea respectivei iniţiative are legătură cu Partidul Popular al cărui preşedinte este Costel Caraş.

Acum două luni, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor, împreună cu "colegii" săi, pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Marian Preda, decanul Facultăţii de sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, este preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Denumirea de "Mişcarea Populară" a fost înregistrată la OSIM, în trecut, de fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ