Misterul "minunilor" de la Drumuri: cum a fost atribuit un contract la un preţ de aproape 10 ori mai mic

| 25 mai, 08:48

Compania de Drumuri a atribuit recent un contract de consultanţă tehnică pentru reabilitarea unei porţiuni din DN 73A, ce porneşte din Predeal şi trece prin Râşnov, la un preţ de aproape 10 ori mai mic decât estima iniţial.

Pe 20 mai 2016, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit firmei din Focşani CAPITAL VISION contractul pentru "Întocmire documentaţie tehnică (DALI, PT, DE, PAC) şi asigurarea asistenţei tehnice pentru Reabilitare DN 73A km 0+000 - 19+910; km 20+975-69+340".

Valoarea estimată a contractului a fost de 4,23 milioane de lei, fără TVA, iar valoarea de atribuire a fost de 453.000 lei, fără TVA. Au fost 16 oferte, din care 10 admisibile.

Cum se explică diferenţa mare dintre valoarea ofertei câştigătoare faţă de valoarea estimată? Laurenţiu Pavelescu, reprezentantul firmei Capital Vision, a declarat pentru ECONOMICA.NET că, în opinia sa, proiectul a fost supraevaluat de către cei care au realizat caietul de sarcini.

El a menţionat că a înaintat oferta la un preţ de aproape 10 ori mai mic decât cel estimat de CNADNR în urma calculelor pe care şi le-a făcut cu echipa de ingineri din cadrul firmei sale de proiectare.  "Am un profit la limită. Nu aduc bani de acasă pentru realizarea proiectului", a spus Pavelescu. Potrivit acestuia, este normal ca în domeniul serviciilor să existe variaţii mari între ofertele de preţ, spre deosebire de domeniul producţiei, unde există constrângeri date de valoarea mărfii.

Pavelescu mai spune că a pierdut câteva licitaţii, ce au fost adjudecate cu valori de 20-25% din buget.

În opinia sa, acest lucru se întâmplă din cauza criteriului "preţul cel mai scăzut", în funcţie de care sunt atribuite contractele.

ECONOMICA.NET a solicitat un punct de vedere Companiei de Drumuri pe acest subiect, însă nu am primit unul până la ora publicării acestui articol.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ