Mitterlehner: România oferă noi oportunităţi de afaceri pentru economia Austriei

| 25 iun, 2013

Ministrul austriac al economiei, Reinhold Mitterlehner, a apreciat, cu ocazia unei întrevederi cu omologul său român, Varujan Vosganian, că România deschide noi oportunităţi de afaceri pentru economia Austriei, conform site-ului www.friedlnews.com.

Ministrul austriac al economiei l-a primit luni pe omologul său român pentru a discuta despre relaţiile economice existente între România şi Austria. "Economia Austriei este bine reprezentată în România. Totuşi, există încă numeroase oportunităţi de a pune bazele şi de a dezvolta afaceri, oportunităţi pe care le putem considera drept parte a ofensivei internaţionalizării. Fiecare succes în domeniul exporturilor asigură creştere şi locuri de muncă pe piaţa internă", a comentat Reinhold Mitterlehner după întâlnirea avută la sediul Ministerului Economiei.

Oportunităţile de investiţii ale Austriei în România sunt legate de sectorul industriei auto precum şi de cel al tehnologiei medicale. Mitterlehner a precizat că până şi în domeniul turismului companiile austriece pot avea de câştigat prin produsele pe care le oferă şi expertiză, spre exemplu în turismul de tratament, în extinderea staţiunilor pentru turismul de iarnă şi în modernizarea hotelurilor de pe litoralul Mării Negre.

De mai mulţi ani Austria este unul dintre investitorii majori din România. Conform statisticilor oficiale româneşti, portofoliul investiţiilor în România, în anul 2012 s-a plasat la aproximativ 9,7 miliarde de euro. În clasamentul investitorilor străini Austria se plasează după Olanda şi Germania. Companiile austriece asigură aproximativ 100.000 de locuri de muncă şi sunt lidere de piaţă în sectorul bancar şi în cel al asigurărilor, combustibili, imobiliare, procesare a lemnului, industria zahărului şi ambalare.

În ceea ce priveşte comerţul, exporturile spre România au atins volumul de 1,95 miliarde de euro în 2012, o creştere cu 4,7% prin comparaţie cu 2011. În sectorul serviciilor, Austria a exportat un volum de 735 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere de 1,2%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ