Monica Ghiurco, propusă din nou pentru şefia TVR. Comisiile de cultură vor face audieri

| 04 mai, 10:56

Consiliul de Administraţie al SRTv a transmis miercuri Parlamentului rezultatul votului pentru propunerea de preşedinte-director general al instituţiei, cu recomandarea ca această funcţie să fie ocupată de Monica Ghiurco, care a primit cel mai mare număr de voturi "pentru".

"Urmare a adresei Birourilor permanente ale celor două camere ale Parlamentului prin care se solicită nominalizarea, în termen de două săptămâni, a unui candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SRTv, membrii Consiliului de Administraţie s-au întrunit pe 28 aprilie, la sediul TVR. La întâlnire au fost prezenţi toţi cei 13 membri. Au fost propuse doamnele Irina Radu şi Monica Ghiurco. Rezultatul votului a fost: 7 voturi pentru Monica Ghiurco, 5 voturi pentru Irina Radu, un vot a fost anulat. Urmare a votului exprimat, recomandarea membrilor CA pentru funcţia de preşedinte - director general este Monica Ghiurco", se arată în adresa CA al SRTv înaintată Parlamentului. 

Potrivit preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, această adresă a fost trimisă comisiilor de specialitate, care vor face audierile necesare fără a se stabili un calendar în acest sens. 

Monica Ghiurco a fost respinsă pentru aceeaşi funcţie de plenul reunit al Parlamentului la jumătatea lunii aprilie. 

De asemenea, pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a CA al SRTV de numire a lui George Orbean la şefia TVR. 

Noul CA al SRTv este alcătuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Ţopescu şi George Orbean. 

Membri supleanţi sunt: Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romaşcanu, Adriana - Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas-Peter Istvan, Savu Cătălin Cătană, George Bălăşoiu, Andrea-Julika Ghiţă, Cornel Mihalache, Luminiţa Velciu, Ana Maria Sandu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ