Monica Macovei: Încep demersurile pentru o asociaţie bazată pe programul din campania electorală

| 07 noi, 2014

Fostul candidat la prezidenţiale Monica Macovei a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că va face, de luni, demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii bazate pe principiile din programul său de campanie electorală.

''Am constatat că media de vârstă a celor care m-au votat în ţară este între 18-35. (...) Pentru ei şi pentru toţi ceilalţi, indiferent de vârstă, am decis să mergem mai departe şi să facem o asociaţie bazată pe principiile cu care am pornit în campanie, o asociaţie prin care să arătăm că se poate, împotriva acestei clase politice, să se facă politică pentru o Românie dreaptă, pentru o Românie de nota 10, pentru o Românie în care oamenii puternici, curajoşi, talentaţi sunt pe primul loc şi iau deciziile. Demarăm chiar luni procedurile pentru această asociaţie', a precizat Monica Macovei.

Aceasta a spus că deocamdată nu poate dezvălui numele asociaţiei şi nici care sunt membrii săi mai importanţi.

''Va fi o asociaţie ca formă de organizare, denumirea nu v-o pot spune decât după ce o înregistrez, să nu o fure. (...) Va avea un consiliu director, care stabileşte strategiile şi acţiunile mari ale asociaţiei, membri fondatori, un director executiv. Acel board va fi al înţelepţilor. Şi vom avea filiale regionale, evident una şi la Cluj, şi pornim cu cei aproape 500.000 de votanţi şi cu voluntarii cu care deja lucrăm. (...) Obiectivul este să luptăm pentru ceea ce este normal în ţara asta. De exemplu, primul scop al acestei asociaţii este o acţiune cetăţenească pentru votul electronic sau prin corespondenţă. (...) Mai departe, are obiective absolut fireşti, de respectare a libertăţii, a drepturilor omului, de transparenţă în guvernare, transparenţă în folosirea banilor publici, de educare, dacă vreţi, diseminare a informaţiilor, de democraţie participativă, ce înseamnă asta, scrie parlamentarului tău cum să voteze o lege, scrie-i că eşti sau că nu eşti mulţumit de el', a menţionat Monica Macovei.

Potrivit acesteia, asociaţia va funcţiona în paralel cu partidul pe care intenţionează să-l înfiinţeze.

''Avem ca ţintă şi un partid politic, dar asta nu înseamnă că asociaţia nu va rămâne. Asociaţia va rămâne şi vom crea şi un partid politic, cu cei care vor', a completat Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 noi, 2014
nicolae pop
Trebuie sa fi handicapat mental sa votezi capra asta batrana sau zoofil.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ