Morar: Nu e nimic nou în susţinerile premierului Ponta referitoare la dosarele DNA

| 03 oct, 2013

Judecătorul CCR Daniel Morar, fost şef al DNA, a declarat, joi, că niciun procuror din Direcţia Naţională Anticorupţie nu a instrumentat vreodată dosare politice şi că nu este nimic nou în susţinerile primului-ministru Victor Ponta.

Întrebat despre acuzaţiile premierului potrivit cărora Daniel Morar şi Lucian Papici răspundeau telefoanelor de la Cotroceni, fostul şef DNA a răspuns:' Şi că făceam dosare politice nu? Nu e nimic nou în susţinerile domnului prim-ministru Ponta. Ce vreau să vă spun este că nici Morar, nici Papici, nici orice alt procuror de la DNA nu a instrumentat vreodată dosare politice. Toate dosarele instrumentate de DNA sunt dosare penale. Sunt confirmate de către instanţele de judecată, indiferent că acest lucru convine sau nu primului-ministru. (...) Primul-ministru, din când în când, destul de des altminteri, face afirmaţii de genul acesta '.

Daniel Morar a subliniat că asupra lui nu au fost presiuni în sensul clasic.

'Dar dacă au fost, le-am făcut faţă, după cum bine aţi văzut', a spus el. 

Fostul şef al DNA a arătat că un procuror şef poate fi numit sau poate fi delegat, ca şi judecătorii, pe funcţii. 

'Domnul Papici, din câte ştiu eu, era delegat pe funcţie. I s-a terminat mandatul, a fost delegat, delegare care a fost încetată după o perioadă de timp. E dreptul procurorului general să o facă, e dreptul procurorului să numească, e dreptul procurorului general să înceteze o delegare, cu justificările pe care dânsul le poate oferi, nu eu sau altcineva', a mai susţinut Morar. 

El a adăugat că s-a dat presei un comunicat de la DNA.

'Luaţi-l ca atare. E aşa cum spune doamna Kovesi, dar discuţia e una juridică. Există un regulament care se spune că delegarea sau numirile se fac la recomandarea procurorului şef al DNA, dar este un act subsidiar unei legi. Legea spune clar cine are competenţa să numească, să propună numirea, cine are competenţa să delege. E a procurorului general', a mai precizat Daniel Morar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ