Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată

| 27 mai, 18:59

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată miercuri de Camera Deputaţilor. Este a patra moţiune simplă care vizează un ministru al Cabinetului Orban şi care trece de Parlament în ultimele două săptămâni.

 

Au fost înregistrate 172 de voturi ”pentru”, 90 ”împotrivă” şi 47 de abţineri.
În ultimele două săptămâni au mai fost adoptate moţiuni simple îmoitriva miniştrilor Finanţelor, Agriculturii şi Internelor.
Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea iniţiată de 93 de deputaţi PSD şi Pro România împotriva ministrului Educaţiei, intitulată "Pas cu Pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată".
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a atacat dur pe parlamentarii care au semnat moţiunea, întrebându-i unde sunt efectele măsurilor luate de foştii miniştri ai Educaţiei, unde sunt tabletele promise în ultimii doi ani elevilor, şi spunându-le că situaţia actuală a învăţământului românesc este efectul măsurilor dispuse de guvernele anterioare.
Deputatul PMP Emil Marius Paşcan consideră că moţiunea simplă la adresa ministrului Educaţiei este un exerciţiu de propagandă politică care are o miză electorală. El a întrebat pe cine ar pune PSD ministru la Educaţie, pe "Pamblică", "Genunche” sau "groparul tradiţional Ecaterina Andronescu?".
La finalul unor dezbateri care au durat peste două ore, Monica Anisie a răspuns criticilor aduse de către iniţiatorii moţiunii simple împotriva sa, ea spunând că singura soluţie a problemele educaţiei o reprezintă proiectul demarat pe această temă de către preşedintele Klaus Iohannis. „Vă invit, stimaţi parlamentari, să fiţi parte a soluţiei, nu a problemei”, le-a cerut Anisie deputaţilor.
”Credem cu tărie că ministrul Monica Anisie a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educaţional şi de a exercita conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Din toate aceste considerente expuse anterior, vă cerem să constataţi şi să confirmaţi eşecul acesteia, votând solicitarea noastră de demitere imediată a ministrului Educaţiei şi Cercetării - Monica Anisie!”, se afirmau semnatarii moţiunii.
Rolul moţiunii simple este de a prezenta o poziţie legată de o anumită problemă de politică externă sau internă, fără alte consecinţe.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ