Motorul online Yandex are serviciu automat de traducere în 'limba' elfilor

| 15 ian, 21:49

Motorul online de căutare cel mai popular din Rusia, Yandex, a lansat un serviciu de traducere automată online în 'elfă', o limbă imaginară, familiară fanilor seriei 'Lord of the Rings' a scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, scrie AFP.

Aplicația permite traducerea textelor din și în Sindarin, una dintre limbile vorbite în Pământul de Mijloc, tărâmul magic în care se desfășoară acțiunea din romanele seriei, foarte apreciate în Rusia.

Echipa portalului 'Yandex Translation' a studiat "manuscrisele elfice" pentru realizarea serviciului de traducere automată, a dat asigurări societatea IT într-un comunicat.

Operele lui Tolkien au cunoscut o mare popularitate în Rusia de la sfârșitul anilor '80, atunci când saga 'Lord of the Rings' a fost publicată pentru prima dată în Rusia.

'De acum înainte, Yandex Translation va putea indica cum se spune +Prețiosul meu+, una din replicile celebre ale personajului Gollum din romanele lui Tolkien', a precizat compania IT care administrează motorul de căutare online.

Yandex Translation poate fi utilizat pentru traduceri în 63 de limbi, însă de acum au fost introduse și limbile imaginare din romanele lui Tolkien. Cei de la Yandex au explicat că au lansat această inițiativă pentru a marca 124 de ani de la nașterea scriitorului și filologului de la Universitatea Oxford J.R.R. Tolkien, născut la 3 ianuarie 1892.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ