MRU și Predoiu – cuplul iresponsabil care vrea sa conducă România

| 13 oct, 2013

Traian Băsescu încă nici nu s-a decis pe cine să sprijine în cursa pentru Cotroceni, printre picioarele bunicuțului încurcându-se care mai de care cei mai ambițioși dintre nepoțeii săi politici, că deja forțează limitele pactului de coabitare și tentând o nouă suspendare din funcție, ambele adevărată mană cerească în lipsa căreia distructivul politician nici nu prea știe cum să facă campanie.

După tipicul uzual, Traian Băsescu consideră că este suficient să strige primul și să strige mai tare pentru a-și putea acuza adversarii exact de relele de care se face chiar el vinovat. Încălcarea protocolului de coabitare – cea mai recentă acuzație făcută de Traian Băsescu – este lipsită de sens și aproape o insultă la capacitățile intelectuale ale oricui se mai amuză urmărind evoluția sa politică.

De parcă nu ar fi fost de ajuns că a încălcat primul și în repetate rânduri protocolul, încă din clipa în care i-a fost clar că a pierdut încrederea partenerilor săi externi, președintele se folosește de un nou pretext pentru a forța nota, de-a dreptul insolent. Ne referim la tupeul maxim și lipsa totală de jenă prin care Traian Băsescu se înfățișează în prezent în postura de campion care sare în apărarea Justiției, pe motiv că premierul a spus trei vorbe fără consecințe într-o emisiune de televiziune, când exact în aceeași perioadă tot Traian Băsescu și nimeni alticneva dădea telefoanele deja cunoscute de toată lumea, prin care literalmente încerca să-l timoreze pe procurorul general și, culmea, admitea că a avut repetate discuții asemănătoare și cu ministrul Justiției.

Președintele Traian Băsescu și-a cam încheiat mandatul. Dacă ar fi onest, s-ar putea retrage de pe acum pentru că, din jilțul prezidențial de la Cotroceni, nu i-au mai rămas multe de spus și aproape nimic de făcut. Tot ce dorește el acum, de fapt și de drept, să i se permită să se transforme în agentul electoral Traian Băsescu, dar să păstreze și prerogativele prezidențiale dacă se poate, grefate pe deja binecunoscutele maniere marinărești. Ca agent electoral el își cunoaște foarte bine și limitele și punctele forte. Fără conflict este doar un nene care ține discursuri fără noimă, la ore fixe, precum cucul.

Prea puțin îl preocupă pe acest individ că ar putea arunca țara într-o nouă criză politică, de natură să stopeze recent demarata și încă timida creștere economică. Conjunctural, ca să-și protejeze prerogativele amintite, trimite câțiva consilieri care să se întrețină în negocieri și analize sine-die pe marginea salvgardării pactului de coabitare. Este irelevant acest gest și aruncat în umbră de altul, care-i trădează adevăratele intenții. Chiar dacă premierul a decis că, pentru stabilitatea țării, este cazul să se meargă mai departe și a trimis miniștrii la negocierile pentru menținerea pactului de coabitare, în paralel președintele și-a stârnit și a pus la treabă toți nepoțeii iresponsabili din PDL, PMP și FC pentru ruperea acordului.

Aceștia sunt prea mărunți și fără puterea de a se menține pe propriile piciorușe scurte, ce contrastează cu enorm de gonflatele lor ambiții. Au nevoie de bunicuț să le pună campania funcțională sub dos și ard de nerăbdare să se vadă măcar pe listele de candidați, dacă nu chiar în fruntea bucatelor, la Cotroceni. Mai nou se întâlnesc, precum bunicul, pe la cârciumi, unde pun probabil la cale cum să-și vadă sacii în căruță, nepăsători la costuri și consecințe. Grozav profil de candidat la președinție...

Este inadmisbil ca un politican care se pretinde demn și capabil să ocupe funcția de prezidențiabil, așa cum se prezintă Mihai Răzvan Ungureanu sau Cătălin Predoiu, să ceară denunțarea acordului de coabitare, riscând aruncarea țării în haos. Acești doi autotintitulați lideri politici, care riscă stabilitatea țării doar ca să le asigure Traian Băsescu spatele în campaniile electorale viitoare, ar face bine să-și construiască cariera pe propriile capacități politice. Traian Băsescu și le-a epuizat pe ale lui în interes propriu și cu ce se mai laudă acum sunt simple povești de aburit nepoțeii...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 2013
cantautor
inca nimic despre Falca?
sau despre Oprea...
sunt tare dezamagit...
13 oct, 2013
Matache M.
Nu stiu de ce...
...dar cuplul mentionat de autoare ma sperie mult mai putin decat cuplul de iresponsabili, mitomani si prosti (si toata sleatha care ii inconjoara) care ne conduce deja...
13 oct, 2013
vio
cum sa spun draga ziarista dar se vede de la o posta din articolul tau ca esti pro usl.dupa articolul tau cine lupta contra usl sint bau bau.oare cind voi ziaristii o sa fiti independenti.iti dai seama in toata mas media care sunt pro sau anti guvern dupa numele ziarelor.din cite vad dv sunteti pro.intrebarea este ca nu pot sa inteleg decit ca nici un candidat nu e bun ptr. Romania in afara de cei de la usl.sa fim serioi acum,cam gresiti.apro nus fan nici unui partid.
15 oct, 2013
Matache M.
Pai...
...site-ul asta este in curtea lu' nea Sebi Ghita / RTV, cu cine ai vrea sa tina? :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ