MRU invită UDMR să susţină candidatul la preşedinţie al forţelor de dreapta

| 21 iun, 2013

Liderul partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a lansat un apel către UDMR de a susţine viitorul candidat al forţelor de dreapta la preşedinţia României.

Ungureanu a declarat că Forţa Civică este deschisă colaborării politice cu toate formaţiunile din cadrul Partidului Popular European (PPE), la care vrea să adere, prin urmare este deschis inclusiv colaborării cu UDMR. Dealtfel, acesta a menţionat că a avut relaţii foarte bune cu UDMR şi a apreciat faptul că Uniunea "nu a trădat" fosta coaliţie de guvernare.

"Oferta noastră de colaborare politică este extinsă către toate partidele politice membre ale PPE, deci inclusiv către UDMR. E foarte adevărat, însă, că UDMR niciodată nu a gândit participarea la alegerile europarlamentare altfel decât pe seama propriei liste, dar în ce priveşte alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor sperăm ca şi UDMR să vină alături de candidatul unic al dreptei, în cazul în care acest lucru se va întâmpla.  O candidatură unică la prezidenţiale are ca scop strategic reechilibrarea vieţii politice în România.", a spus Mihai Răzvan Ungureanu, menţionând că în acest caz şansele de victorie ar fi în mod evident sporite, întrucât UDMR este o forţă politică importantă. 

Fostul premier a mai spus şi că Forţa Civică mizează pe sprijinul UDMR, dar şi al PDL şi PNŢ-CD, pentru a intra în PPE. Potrivit lui Ungureanu, candidatul Alianţei Dreptate şi Adevăr (D.A.) la prezidenţialele de anul viitor va fi anunţat în toamnă. 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ