Muftiul Muurat Iusuf compătimește tentativa de pângărire a terenului Comunității Musulmane din România

| 25 aug, 17:48

Muftiul Muurat Iusuf, Șeful Cultului Musulman din România, se declară profund întristat și jignit de modalitatea aleasă de un bucureștean pentru a împiedica construirea viitoarei Moschei Centrale din România, pe un teren pus la dispoziție de Guvern.

Aflat la o reuniune islamică în străinătate, Imamul Iusuf a declarat că a aflat din presă relatările despre intenția manifestă a unui cetățean de a protesta față de proiectul construirii moscheii centrale din capitală, printr-o așa-zisă acțiune de pângărire a terenului de fundare al viitorului lăcaș de cult.

"Față de cele petrecut luni 24 august, ca unul care prin vocație și practica religioasă zilnică sunt în permanență alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluși pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparținând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranță binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau de copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire. Terenul va fi salubrizat iar când se va pune temelia construcției vom face o slujbă de sfințire, așa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale. În rest, ca cetățean român sunt întristat și jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului național au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din București aflat în proprietatea Comunității Musulmane din România. Este mare păcat, și noi suntem români chiar dacă am fost crescuți în altă confesiune religioasă !", a declarat Muftiul Muurat Iusuf.

Reacția Muftiului survine față de faptul că o serie de publicații centrale au informat că bucureșteanul Cătălin Berenghi, revoltat de gestul autorităților de stat care sprijină construirea celei mai mari moschei din România pe un teren din nordul Bucureștiului, a recurs la un gest cu totul ieșit din comun: a cumpărat mai mulți purcei vii și doi congelați. Purceii vii, vopsiți în roșu, galben și albastru au fost lăsați să pască liber pe terenul din Bulevardul Expoziției nr. 22-30, iar carcasele congelate au fost îngropate tot aici, cu scopul declarat de a determina autoritățile religioase musulmane să renunțe la acest loc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 08:55
Un ardelean
Respect din nou
Ardealul e cu voi! Daca se tot fac ca nu inteleg ce vor romanii, facem o "plimbare" pana la Bucuresti!
25 aug, 21:49
UN ROMAN
BUNA SEARA!
Ma adresez musulmanilor din ROMANIA cu rugamintea sa respecte aceasta tara care indiferent in ce situatie se afla tot ROMANIA se numeste , iar majoritatea celor care se legitimeaza ca sunt ROMANI sunt de religie ORTODOXA , deci bagati bine in cap acest detaliu ROMANIA ESTE SI VA FII O TARA ORTODOXA , motiv pentru care va rog sa va supuneti aceste majoritati , care va respecta chiar daca voi sunteti niste exceptii , noi va respectam , dar nu ne faceti capitala de rusine si in acelasi timp tara , faceti -va mega moschei in tara voastra de origine , si nu ne puneti rabdarea la incercare , caci va spun ca daca ati incerca sa faceti o megamoschee in Maramures , ati intelege in maxim o saptamana, cine sunteti si unde va aflati , si mai ales cu cine va puneti , deci de aici puteti intelege si voi Bucurestenilor , ca sunteti niste lasi , niste oameni de mamaliga, daca nu le aratati cine sunt ROMANII ! Daca e nevoie sa ne unim pt asa mic lucru , sa venim la Bucuresti , nu trebuie decat sa ne spuneti , si vom venii acolo sa le aratam noi megamoschee si musulmani in ROMANIA ! Noi romanii prin srainatate ne rugam unde si cum putem , nu cerem teren in capitala niciunei tari ca sa ne facem Biserica , asa ca supuneti-va majoritatii , asa e oriunde in lume , minoritatea se supune majoritatii !!!
26 aug, 02:30
un bucurestean
Respect!
Respect ptr comentariul tau si Respect cerem si oferim celorlati, indiferent de religie.
Ai perfecta dreptate ca bucurestenii se dau rotunzi dar suntem cam moi si ca orice roman rabdatori. Sper sa nu se ajunga la momentul in care va trebui sa fim rotunzi, nu doar sa pretindem ca suntem. Dar indiferent care va fi deznodamantul e bine de stiut ca romanii pot conta unii pe altii.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ