NASA lansează o misiune pentru o mai bună cunoaştere a radiaţiilor UV şi a impactului lor pe pământ

| 05 iun, 2013

Agenţia spaţială americană (NASA) lansează o nouă misiune ce are drept scop o mai bună cunoaştere a emisiilor de radiaţii ultraviolete (UV) şi a impactului acestora pe Pământ, informează miercuri cnet.com.

În pofida faptului că oamenii au nevoie de Soare pentru a supravieţui, există multe lucruri pe care oamenii de ştiinţă nu le ştiu încă despre sistemul nostru solar. NASA doreşte să schimbe acest lucru, notează sursa citată.

Agenţia spaţială americană va lansa un satelit solar denumit "Interface Region Imaging Spectrograph" (IRIS) la 26 iunie pentru a putea studia mai bine atmosfera inferioară a Soarelui. Această parte a atmosferei este importantă deoarece de aici sunt generate cele mai multe emisii de raze ultraviolete, despre care se ştie că au un impact important asupra climei Pământului şi a spaţiului cosmic din apropierea planetei noastre, potrivit NASA.

Pentru NASA, obiectivul IRIS va fi acela de a vedea modul în care materia solară din atmosfera inferioară se mişcă, devine energie şi se încălzeşte. Acest tip de informaţii pot ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine efectul Soarelui pe Pământ şi întregul sistem solar.

IRIS se va afla pe orbita Pământului timp de doi ani şi va fi legat de un telescop cu ultraviolete capabil să surprindă imagini de înaltă rezoluţie ale Soarelui. Telescopul va face fotografii detaliate ale unor zone mici ale Soarelui la fiecare câteva secunde pe care apoi le va trimite înapoi pe Pământ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ