Năstase: Constituţia din 2003, pentru NATO şi UE

| 30 iun, 2013

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, pe blog, comentând declaraţiile de ieri ale preşedintelui, că revizuirea din 2003 nu a fost făcută pentru el, ci pentru intrarea în UE şi NATO, că PD şi PNL au votat în unanimitate legea, iar mandatul prezidenţial de 5 ani a fost susţinut de PD şi PNL.

"Ieşind de la o întâlnire politică, dintr-o clădire de protocol a şefului statului (ce comentarii s-ar fi făcut dacă Ion Iliescu şi-ar fi permis aşa ceva!), Băsescu - întrebat despre decizia Curţii Constituţionale referitoare la pragul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, a afirmat: 'E o gaşcă care s-a hotărât să-şi facă constituţie pentru ei, considerând că-s veşnici. Şi uită ce a păţit Năstase care şi el a făcut o constituţie pentru el'", scrie Năstase.

"Constituţia din 2003 nu a fost o constituţie pentru mine, ci pentru realizarea unui obiectiv major al României - aderarea la UE şi NATO. În al doilea rând, ceea ce am ?păţit? eu se datorează nu Constituţiei, ci acţiunii politice, de după 2004, a uneltelor lui Băsescu - în principal, Monica Macovei şi Daniel Morar", scrie Năstase.

Fostul premier invocă în postare un raportul al Comisiei speciale parlamentare din care rezultă metoda consensuală folosită şi, de asemenea, faptul că amendamentele acceptate au venit, "echilibrat", şi din partea Guvernului - 13, dar şi din partea parlamentarilor PD şi PNL - 5+9.

"Fără a intra prea mult în amănunte, menţionez că atât PD, cât şi PNL au votat în unanimitate legea de revizuire, iar declaraţiile liderilor de grup (Emil Boc, Valeriu Stoica, Mircea Ionescu-Quintus, Maria Petre) au menţionat că a fost vorba de o premieră sub semnul maturizării clasei politice, fiind vorba de un 'acord constituţional' (V. Stoica), ce are foarte multe merite (E. Boc). Şi în cadrul procedurii de mediere au fost rezolvate favorabil opţiuni ale senatorilor PD şi PNL.

De altfel, în declaraţia sa de după vot, explicând votul favorabil legii de revizuire, din Senat, la 1 septembrie 2003, Maria Petre a precizat că în aceeaşi zi avusese loc şedinţa Biroului permanent naţional al PD, în care se stabilise să se voteze în favoarea legii. Din câte îmi aduc aminte, la acel moment, Băsescu era preşedintele PD!", scrie fostul premier. El menţionează că singurii care nu au votat Constituţia, în 2003 - de fapt, nu au participat la vot- au fost parlamentarii PRM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ