NATO intenţionează să înfiinţeze în Europa de Est o mare bază militară

| 24 iul, 2014

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord examinează în prezent posibilitatea creării unei mari baze militare pe flancul său estic pentru a avansa la frontiera cu Rusia infrastructura sa de reacţie rapidă. O propunere în acest sens ar fi fost făcută de comandantul forţelor NATO în Europa, generalul Philip M. Breedlove, relatează joi ITAR-TASS.

'Se discută posibilele puncte de amplasare, dar favorit este oraşul-port polonez Szczecin situat la Marea Baltică', citează, în acest sens, publicaţia The Times o declaraţie făcută de generalul american.

Alianţa ar intenţionează să aducă la noua sa bază armament, muniţie, produse alimentare, pentru ca, în cazul izbucnirii unei crize, trupele combatante ale NATO să fie asigurate cu toate cele necesare.

Alianţa Nord-Atlantică ar trebui să facă mai mult în ceea ce priveşte garanţiile de securitate pentru Polonia, Letonia, Lituania şi Estonia şi 'să-şi avanseze resursele în Est', consideră generalul Philip M. Breedlove.

Se aşteaptă ca problema înfiinţării unei mari baze a NATO în Europa de Est să fie discutată la viitorul summit al Alianţei ce urmează să aibă loc în cursul acestui an în Marea Britanie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ