Nature.com: Crede și nu cercetează?!

| 23 aug, 2013

Problema cu acest gen de critici este alta și anume când acestea reprezintă de fapt agenda politică a cuiva, care ar vrea cu tot dinadinsul să ne convingă cum guvernările anterioare au făcut numai bine, iar guvernul actual, cu tot suportul său popular, se încăpățânează să facă numai rău.

Membrii Consiliului Național al Cercetării Științifice din România și-au dat demisia, după ce guvernul a anunțat că va tăia din fondurile alocate cercetării și că va schimba criteriile de acordare a granturilor. Că sunt probleme în cercetarea românească nu este așa un lucru de neimaginat. În țara în care însuși președintele declara în 2009 la Brașov că nu vom fi afectați de criză, pentru a constata la câteva luni distanță că, ba da, vom fi afectați și încă în măsura în care am fost nevoiți să contactăm un considerabil împrumut de la FMI, nu e niciun secret că de multe ori guvernul trebuie să facă echilibristică, tăind dintr-o parte ca să pună în alta.

Problema cu acest gen de critici este alta și anume când acestea reprezintă de fapt agenda politică a cuiva, care ar vrea cu tot dinadinsul să ne convingă cum guvernările anterioare au făcut numai bine, iar guvernul actual, cu tot suportul său popular, se încăpățânează să facă numai rău. Agenda politică de care vorbim trimite din nou în zona propagandei de factură mizeră pe care partizanii lui Traian Băsescu au folosit-o în primă instanță pentru a lovi în premierul Victor Ponta, fără a se sfii ulterior să provoace și prejudiciu de imagine României, la nivelul Parlamentului European.

După acuzațiile care s-au dovedit ulterior atacuri politice comandate la adresa lui Victor Ponta, Nature.com recidivează. Analiza despre nemulțumirea cercetătorilor legată de tăierea fondurilor, în aprilie 2013, este semnată de aceeași Alison Abbott care executa atacul la premier ”pe surse”. Acum distinsa jurnalistă trage un ipocrit semnal de alarmă, despre cum „cercetarea din Romania este in cădere liberă“. După informațiile apărute din senin despre Victor Ponta, în același mod apar și acum aceste argumente ale unei false preocupări. Alison Abbott refuză să vadă ceea ce alți jurnaliști occidentali au început deja să realizeze. Toată țara a fost lăsată în cădere liberă de regimul Băsescu. Guvernul USL face cât poate și reușește să crească indicatorii macroeconomice și să restituie populației inclusiv contribuții reținute ilegale de guvernele anterioare și asta în condițiile în care guvernul condus de Victor Ponta a fost în continuu ținta atacurilor politice și sabotajelor de tot felul.

"Cercetarea din Romania, în cădere liberă", articolul publicat în revista internațională de știință arată că deciziile de reducere a fondurilor afectează nivelul cercetării din România. Până aici totul e corect, dar adevărul poate fi deformat și manipulat prin prezentarea părtinitoare și trunchiată. Scoțând din context guvernul USL și ignorând totalmente dezastrul economic pe care l-a preluat de la guvernele conduse de BOC și MRU sub comanda ”jucătorului” Băsescu, Nature minte prin omisiune. În fond aceiași oameni care au orchestrat atacul împotriva lui Victor Ponta încearcă acum să dea o nouă lovitură de imagine României, în plan internațional. Mă îndoiesc că jurnalista Alison Abbott știe sau dorește să comunice în cadrul unei astfel de analize măcar simplul detaliu financiar și valoare enormă a arieratelor câștigate de profesorii din România acționând guvernul Boc în instanță. Arieratele acelea au fost pasate cu intenție și nesimțire politică actualului guvern. În condițiile în care sunt nenumărate astfel de exemple, de datorii contractate pe bandă rulantă de guvernele trecute și pasate ca un sabotaj temporizat guvernului actual, despre ce vorbim noi, de fapt? Care cercetare?! Nature ar putea face o minimă documentare înainte să se preocupe de cercetarea românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2013
Gigel
Clubul de rugby
Baah, clubu' da' rugbi, esti la subiect ca Ponta cu economia! N-au mai vazutara jurnalistii straini un asmenea jeniu in ale economiei, politicii, comunicarii, cresterii economiei, reintregirii salariilor, pacii sociale, dialogului, cel mai cinstit guvern, cei mai beton ministri, cel mai talentat ministru al transporturilor, vizionar nemaiintilnit, nemaivazut, ce mai reincarnarea lui Kim Ir Sen - Kim Jong-Il , frate cu Kim Jong-Un.... Daca-l vor chema la Stanford School of Law, ca-i vor traduce teza de doctorat in 50 de limbe... nu vreau sa ma gandesc ca-l vom pierde ca prim-ministru...
Legat de cercetare stii ceva, asemenanator cu ce scrie duduia asta polivalenta sau te bagi ca musca-n dosul lui Nastase?
23 aug, 2013
Gigel
Buey, da de unde le scoateti?
Ai de mine si de mine, alti jurnalisti occidentali au inceput sa vada ce beton manevreaza uslasul? Unde, care jurnalisti, sa nu mor si io prost! Cu cercetarea, lucrurile stau exact asa cum zice Nature! Competia pentru granturi Idei 2011 a fost cea mai corecta din ultimii 1000 de ani din Romania! Strainii au revizuit propunerile, propuneri n-au depus decat cei care stiu cum se manaca stiinta iar banul a ajuns doar la cei buni! La UMF Timisoara n-au proiecte decat aia buni, loazele care papau bani inainte au ramas cu buza umflata!
A venit uslasul si ce a facut:
- au taiat banii proiectelor finantate in 2011 ca sa lanseze o noua competitie de parteneriate;
- criteriile de competenta stiintifica ale aplicantilor au fost eliminate! Toate loazele au depus propuneri;
- sunt >2000 de propuneri de proiecte, majoritatea din partea unora a caror "competenta stiintifica" ar trebui sa-i tina la ani lumina de bani publici;
- idola ta, Abramburica, nu s-a calificat in 2011 la Idei-le lui Funeriu , ca deh, profunivdrdocacad Andronescu n-a fost in stare sa publice doua articole ISI in 40 de ani. Dar acum corespunde, a naibii astia care critica fara temei uslasul!

PS - maculatura lui Ponta la care-i zice teza de doctorat ii plagiat oricate comitii romanesti ar da verdict invers.
23 aug, 2013
Clubul de rugby
:))
Da, da, vezi să nu. Cum se face că mereu e aceeași trompetă obosită? Au mai găsit pedeleii un rest de bănuți necheltuiți ”de la cultură”? Mamă, mamă ce mai plângeți după alea 10 milioane de euro pe an de la ICR. Cât despre jurnaliștii de afară, am o veste pentru tine băiețel: de când cu criza mondială sunt la fel de nehaliți ca și gorniștii de acasă, de la Evz de pildă. Că vrea și gura lor să mănâncă (sic!) ceva. Deci, dă fuguța înapoi la funeraliile țigănești, să nu vă scape vreun vot...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ