Negruţ (MP): Deciziile în cazul Voicu şi Păun, încă un examen pe care l-am trecut cu jenă şi cu ruşine

| 18 feb, 15:31

Deputatul Clement Negruţ, (Mişcarea Populară) a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că respingerea în plenul Camerei a cererii DNA privind încuviinţarea arestării lui Mădălin Voicu şi amânarea deciziei în cazul lui Nicolae Păun, au fost 'un examen trecut cu jenă şi cu ruşine" şi că legislaţia trebuie modificată pentru ca parlamentarii să nu mai decidă în asemenea situaţii, transmite Agerpres.

'E frustrant şi eu mă simt frustrat (...) Ieri a fost încă un examen pe care l-am trecut cu jenă şi cu ruşine, să plec din sală cu ultimii 40 de parlamentari, când 400 nu sunt acolo. Asta vreau să transmit eu - şi vrem să transmitem noi - oamenii aceia nu mai au ce căuta acolo şi atunci degeaba urlu eu sau urlă presa că într-adevăr noi ar fi trebuit să fim primii care facem legislaţia astfel încât să nu se întâmple lucrurile acestea', a spus Clement Negruţ. 

Acesta a afirmat că 'nu se va retrage niciodată din sală' atunci când se vor discuta astfel de cereri, indiferent de persoană, deşi este de părere că nu este firesc ca Justiţia să ceară încuviinţări din partea Parlamentului pentru a-şi face treaba. 

'Nu am făcut-o şi nu o s-o fac, indiferent cine e şi cum îl cheamă. Am stat în sală la Elena Udrea până la 2 noaptea, puteam să plec şi eu acasă, şi am votat aşa cum am hotărât, pentru ceea ce cere justiţia. Pentru că eu nu mă sinucid politic pentru nimeni (...) Nu are ce căuta o cerere a Justiţiei în Parlament să arestez eu (un parlamentar, n.r.). Ce caut eu să votez, să arestez sau să aprob o urmărire penală, nu are ce căuta o astfel de cerere, pentru că imunitatea parlamentară, conform Constituţiei, mi-o oferă doar pentru declaraţiile politice, în rest sunt ca şi dumneavoastră în faţa legii', a susţinut Negruţ. 

Acesta consideră că legislaţia trebuie modificată deoarece 'nu are ce căuta în Parlamentul României o interferenţă între două puteri ale statului, puterea judecătorească şi puterea legislativă'. 

'De ce nu mă duc eu, ca parlamentar, în CSM aşa cum vine Ministerul Justiţiei şi îmi cere să îl arestez pe Mădălin Voicu? Ai greşit, justiţia trebuie să îşi facă treaba. Dar totuşi trebuie să fim atenţi şi la drepturile omului, pentru că dacă dai o putere foarte mare unei puteri ale statului s-ar putea să ne ducem într-o zonă de dictatură şi vedeţi că sunt multe semnale vizavi de anumite puteri ale statului, care deja au dezechilibrat un pic sistemul (...) Dacă o să mai candidez, va trebui să ne gândim clar pe modificarea Constituţiei', a arătat deputatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 19:17
tyrex
Dute-n mata de basist imputit si cretin cu ce e mai bun javra aia de bashinescu care va conduce si care a furat si torturat Romania 10 ani decat cei doi romi? CAND A FURAT ALEGRILE , CAND A RAMAS PRESEDINTE IN MOD FRAUDULOS DESI ERA DEMIS CLAR PRIN REFERENDUM, CAND A VANDUT FLOTA SI CAND A FURAT PAMINTURILE DE LA NANA , CAND FACEA CU FRATISU CONTRABANDA CU ARME PRIN INTERMEDIUL LUI VIKTORF BUT BANDITUL ALA UKRAINIAN, CAND IL FACEA SCAPAT PE HAISSAN NUMAI CA SA PUNA MANA PE AVEREA LUI ALA, CAND A TRADAT SI A PONEGRIT TARA CA UN DUSMAN PE LA USILE STRAINILOR ATUNCI NU AI CRAPAT DE RUSINE TAMPITULE? Dispareti adunatura de jeguri penale, mafioti si hoti la drumul mare. Voi sunteti rusinea tarii adunatura aia de clovni si banditi numiti PMP.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ