"Niagara Transilvaniei", cascada din Apuseni care atrage mii de turişti din toată Europa

| 18 mai, 2014

Una dintre cele mai frumoase cascade din Europa se afla in Muntii Apuseni. Pe blogurilor turistilor din strainatate, precum si pe retelele de socializare, cascada este supranumita "Niagara Transilvaniei". Este vorba de cascada Valul Miresii din localitatea Rachitele.

Dincolo de frumusetea cascadei, care are insa un debit de apa mult mai mic decat cel al Niagarei, comparatia este incurajata de faptul ca marea cascada din America de Nord este compusa, de fapt, din trei caderi de apa. Pe teritoriul american se afla Cascada Americana si, o coincidenta fericita de nume, Cascada Valul Miresii, iar pe partea canadiana se afla Cascada Potcoavei, scrie clujtoday.ro.

Cascada Valul Miresii are o inaltime de peste 30 de metri si este situata pe Valea Stanciului. Apa in cadere evoca valul unei mirese. An de an, cascada atrage tot mai multi turisti. "Acum, in minivacanta de 1 Mai, am avut turisti spanioli, polonezi, lituanieni si, bineinteles, romani care au venit la noi, in Marisel, si au mers apoi sa viziteze cascada. Acolo vin multi turisti din Ungaria, din Cehia sau din Austria", spune Viorel Plesa, presedintele Asociatiei Pelaghia, care promoveaza turismul in zona Muntilor Apuseni si care a fondat prima pensiune din Marisel, Popasul Iancului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ