Nica: toţi factorii poştali vor distribui pensiile în cursul zilei

| 14 mai, 2013

Toţi factorii poştali vor distribui pensiile în cursul zilei de marţi aşa cum erau programaţi, a declarat, marţi, ministrul Societăţii Informaţionale la finalul negocierilor cu sindicaliştii din Poşta Română.

"Am decis împreună cu sindicatele ca până la sfârşitul zilei toţi factorii poştali să distribuie pensiile aşa cum erau programaţi şi evident şi în zilele următoare. Decizia a fost ca toţi cei care nu au distribuit pensiile să purceadă să facă acest lucru şi să termine această operaţiune în cursul zilei de azi", a spus Dan Nica.

Ministrul a subliniat că s-a înţeles cu sindicaliştii şi în privinţa programului de restructurare din cadrul companiei. Dan Nica a mai spus că programul va fi pus în aplicare împreună cu sindicatele, iar o parte dintre solicitările acestora au fost luate în considerare.

Nica a precizat că situaţia în care a ajuns Poşta Română a apărut în urma datoriilor uriaşe pe care le-a înregistrat din guvernarea trecută de peste 100 de milioane de euro.

"Situaţia se datorează pierderilor uriaşe înregistrate încă din luna mai a anului trecut, unei politici proaste pentru că au angajat 6.000 de oameni în ultimii 5 ani de zile în loc să existe o reducere de personal, când era evident că o scădere a activităţii şi a trimiterilor prin Poşta Română trebuia să îşi regăsească o acoperire într-un număr de personal", a spus Nica.

Ministrul a subliniat că Poşta are de plătit până pe 5 iulie o sumă de 90 de milioane de euro, sumă imputată de ANAF în urma unui control.

"Colac peste pupăză a mai venit şi un control al ANAF care a dat o imputare de 90 de milioane de euro, care trebuie plătită până pe 5 iulie şi dacă nu găsim o soluţie va fi un blestem. Pe 13 mai anul trecut am avut prima notificare de intrare în faliment acum pentru un control efectuat pentru o perioada de până în anul 2008 şi încă 20 de milioane de euro care trebuie plătiţi pentru că altfel intra în insolvenţă compania. Am avut o discuţie foarte bună şi cu conducerea companiei, dar şi cu cei din sindicat pentru că soarta celor 32.000 de oameni nu este nimănui indiferentă. Este o chestiune prin care noi plătim acum factura fostei conduceri", a adăugat Nica.

Ministrul Societăţii Informaţionale a subliniat că este mulţumit de actuala conducere a companiei deoarece a reuşit să o menţină pe linia de plutire deşi s-a deschis competiţia din acest an pe piaţa serviciilor poştale.

"Actuala conducere a reuşit să-şi păstreze veniturile pentru că a compensat estimările cele mai pesimiste că va exista o pierdere de 20%, iar cele mai optimiste de 10 la sută, dar nu a fost vorba de aşa ceva. Sigur se poate şi mai bine", a conchis ministrul Nica.

Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele, acţiuni similare având loc şi la Cluj, a arătat Marian Ciubeică, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română. Ciubeică a precizat că aceasta este o grevă spontană, necoordonată de liderii sindicali.

Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au participat la protestul organizat în Bucureşti, nemulţumiţi de actele adiţionale la Contractele Colective de Muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ