NICOLAE BĂNICIOIU, anunţ cumplit: Numărul celor in stare gravă şi critică este foarte mare

| 01 noi, 11:42


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că numărul răniţilor care sunt în stare gravă şi critică este foarte mare.

UPDATE 12.44 Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgenţă Floreasca că 80-90 dintre răniţi în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă şi critică.

'Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienţi în continuare în stare critică şi pe lângă cei 35 sunt foarte mulţi în stare gravă. Din cei 146 de pacienţi care au rămas internaţi şi erau internaţi în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi şi critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienţi', a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, situaţia de la Spitalul de Urgenţă Floreasca 'este staţionară'.

Demnitarul a spus că o singură persoană a rămas neidentificată, unul din pacienţii de la Spitalul de Arşi.

'A mai rămas neidentificat pacientul de la Spitalul de Arşi, care este intubat. Neavând acte la el, este destul de greu. Există în continuare suficient sânge, plasmă, tot ceea ce trebuie', a arătat demnitarul.

El a explicat că există o bancă de piele în România care a fost constituită în urma cu câteva luni.

'Era o alarmă relativ falsă apropo de grefele de piele. Există şi bancă de piele. Acum câteva luni a fost constituită şi aceasta şi practic toată lumea are tot ceea ce este necesar', a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

 

"Comunicarea cu pacienţii este buna, speram noi mai bună,cat mai buna dar va dati seama, relatia este între medici si pacienţii care sunt in stare gravă. Vă spuneam că sunt 36 de pacienţi în spitale care sunt în stare gravă, dar pe lângă aceştia, numarul celor gravi şi gravi si critici este foarte mare, 80-90. Mai există un singur pacient la Spitalul de Arşi care nu este identificat", a afirmat Nicoale Bănicioiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ