Nicolăescu: Am primit informări de la SRI, unele erau despre infecțiile nosocomiale

| 10 mai, 11:43

Fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu spune că, în timpul mandatului său, a primit foarte multe informări de la SRI, dar că, din ce își aduce aminte, acestea nu vizau problema dezinfectanților.

"Evident că am primit foarte multe informări de la SRI și în primul și în al doilea mandat, informări care aveau caracter secret și strict secret. Unele dintre ele erau importante și presupuneau măsuri, presupuneau intervenții, altele erau anumite constatări pe care le făcuseră unii sau alții și luai act de ele", a declarat Nicolăescu, marți, la RFI.

Întrebat dacă informările SRI vizau și problema dezinfectanților din spitale, el a răspuns că nu a primit astfel de informări, dar că unele se refereau la infecțiile nosocomiale.

"Am spus-o și o repet: din ce îmi aduc aminte, n-am primit niciun fel de informare pe asemenea temă, adică în spitalele românești sunt licitații trucate, ca să poată fi avantajată o firmă pentru dezinfectanți sau că dezinfectanții sunt necorespunzători. Sigur, informări referitoare la infecții nosocomiale, prin care erau pacienți care reclamau, asta da. Și atunci sigur că se sesizau spitalele respective, care au competența și obligația legală să se ocupe de infecțiile nosocomiale", a afirmat Eugen Nicolăescu.

El a explicat ce se întâmpla cu informările secrete primite de la SRI. "În mod normal, ministrul lua act de ele, dosarele plecau înapoi la Serviciul Român de Informații, pentru că noi n-avem voie să ținem documentele acolo și evident că îți făceai o notiță sau două pe principalele teme care erau ridicate și pentru care trebuia să cauți rezolvări, chemai responsabilii din minister, trasai sarcinile și așteptai rapoartele cu măsurile de realizare", a explicat fostul ministru al Sănătății.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ