Nicolăescu: Tot pachetul de reformă a sănătăţii trebuie să treacă prin Parlament

| 05 sep, 2013

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, la Sighişoara, la o dezbatere publică a reformei din sănătate cu zeci de reprezentanţi din sistem, din Regiunea VII Centru, că nu vrea să se adopte nicio lege din acest pachet prin Ordonanţă de Urgenţă, ci să treacă prin Parlament.

"Reforma în sănătate este o reformă care are nevoie de foarte multă putere juridică, putere legislativă. Cred că, din acest punct de vedere, tot pachetul de reformă trebuie să treacă prin Parlament şi să nu fie asumat numai de Guvern, prin Ordonanţă de Urgenţă. (...) Dezbaterile publice regionale, dezbaterile din Parlament - eu cred că în Parlament, cu majoritatea pe care USL o are, nu este o problemă de a trece reforma prin Parlament. Cred că dezbaterea parlamentară este calea democratică cea mai sigură să scoatem legi bune, legi care să producă efectele pe care noi le aşteptăm", a spus Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax.

Ministrul a arătat că toate prevederile din pachetul de reformă a sănătăţii se regăsesc în programul de guvernare, "care este votat de Parlamentul României, în speţă de USL", aşa că nu are emoţii legate de adoptare, mai ales că a discutat cu reprezentanţii puterii, de la care are semnale pozitive, şi intenţionează să discute şi cu reprezentanţii celorlalte grupuri parlamentare din opoziţie, inclusiv PPDD.

"Vrem să avem garanţia că toate aspectele importante au fost bine înţelese şi că s-au dimensionat sau evaluat corect toate posibilităţile pe care le-ar putea produce proiectele de lege şi ce impact mai ales vor avea, în primul rând asupra pacienţilor. Tot ce am pus în acest pachet de reformă se regăseşte în programul de guvernare, care este votat de Parlamentul României, în speţă de USL. De ce să am emoţii?", a spus el.

Nicolăescu a precizat că nu se aşteaptă la modificări majore în urma dezbaterilor parlamentare, dar că întotdeauna sunt aspecte perfectibile şi speră să se aducă "multe modificări de nuanţă, de natură tehnică, de îmbunătăţire, de aplicare efectivă".

Ministrul Sănătăţii a explicat şi care sunt paşii de urmat până ce pachetul legislativ va ajunge în Parlament.

"Noi ne-am propus până la sfârşitul lunii septembrie să terminăm dezbaterile publice, după aceea să mai avem o formă finală de transparenţă decizională, conform legii, de minim zece zile, urmând să luăm toate avizele, poate la sfârşitul lunii octombrie să-l trecem (pachetul legislativ - n.r.) prin Guvern şi după aceea să-l ducem în Parlament. Dacă vom reuşi la avize să scurtăm perioada, va fi foarte bine", a spus Eugen Nicolăescu, precizând că aplicarea noilor legi de reformă în sănătate ar urma să aibă loc din 1 ianuarie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ