Nicolăescu: Vreau să reluăm transplantul de cord la Târgu Mureş

| 17 mai, 2013

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că, până la sfârşitul acestui an, doreşte să se reia transplantul de cord la Târgu Mureş.

”Proiectul poate să însemne reînfiinţarea Institutului Inimii la Târgu Mureş cu personalitate juridică sau găsirea altor soluţii în cadrul actualei legislaţii. Nu pot să vă spun acum care este soluţia, dar aşa cum am spus-o până la sfârşitul acestui an vreau reluăm transplantul de cord la Târgu Mureş. Mai este o problemă pe care am aflat-o de curând. De exemplu că există o dorinţă a celor de la Iaşi să facă transplant de cord şi că au înaintat documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant, dar nu au primit un răspuns până acum. Vreau să am o discuţie cu cei de la Agenţia Naţională de Transplant atât pentru Târgu Mureş cât şi pentru Iaşi”, a spus Nicolăescu.


Ministrul Sănătăţii a mai precizat că a cerut oficial sprijin celor de la Federaţia Internaţională de Transplant pentru introducerea în România a transplantului pulmonar. 'Avem nevoie să primim ajutor pentru aşa ceva prin coordonatorul regional care este din Croaţia şi a rămas ca în această toamnă să avem o întâlnire pentru a putea vedea cum declanşăm această procedură în România', a mai declarat Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a ţinut să precizeze că a fost foarte trist când a fost acuzat că este nepăsător la transplantul de cord, când de fapt transplantul de cord a fost sistat în 2011. ”Dar pe nimeni nu interesează şi eu trebuie să fiu acuzat”, a spus ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ