Nicu Marcu şi Miron Nica, numiţi consilieri la Curtea de Conturi

| 09 feb, 20:42

Parlamentul i-a numit luni, prin vot, pe Nicu Marcu si Miron Nica drept consilieri de conturi ai Curtii de Conturi, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala numirea in aceasta functie a lui Marius Vorniceanu si a Constantei Donovici, pentru ca ambii au mai detinut aceasta functie.

Nicu Marcu si Miron Nica au intrunit, fiecare, 373 de voturi “pentru” si 103 de voturi “impotriva”, fiind numiti pentru restul de mandat inceput prin Hotarârea Parlamentului 28/2014.

Posturile devenisera vacante ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale 442 din 10 iulie 2014, prin care a fost declarata neconstitutionala numirea a doi consilieri de conturi prin Hotararea Parlamentului 28/2014, Marius Vorniceanu si Constanta Donovici, al caror mandat urma sa inceapa in 15 octombrie 2014.

In baza hotararii Birourilor Permanente reunite din 3 februarie, s-a aprobat declansarea procedurilor legale privind numirea altor doi consilieri de conturi la Curtea de Conturi.

Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat si Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, intrunite luni in sedinta comuna, au audiat si au facut selectia candidatilor propusi.

in urma audierii, comisiile reunite au hotarât, cu unanimitate de voturi, sa propuna plenului Parlamentului numirea lui Nicu Marcu si Miron Nica in functii de consilier de conturi la CC.

La audieri au mai participat candidatii Marin Sandu, stefan Dan Florescu, Daniela Teodoru si Daniel Mihai Tudor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ