Nicușor Dan - ecologist, primar, independent… și cu Udrea rămâne cum am stabilit

| 19 sep, 2013

Ecologist de ocazie, fost edil candidat, fost independent, posesor de notabile ambiții politice, l-am văzut pe Nicușor Dan revenind în centrul atenției publice pe valul protestelor la adresa exploatării miniere.

În încleștarea de opinii din jurul Roșiei Montane apar în devălmășie tot felul de personaje. Se pot vedea acolo toți. De la generațiile de copii nevorbiți și nesocializați care fac figurație benevolă în Piață, trecând peste ecologiștii de ocazie, oarecum romantici în naivitatea lor și până la arivistul, politician în devenire, cu interese și agendă exactă. Regula de bază este numai una. Indiferent ce te aduce la protest, să nu recunoști.

Hipsterii n-ar admite în ruptul capului că au venit în lipsa unui festival gratuit, ecologiștii naivi de ocazie se jură că sunt specialiști pragmatici ai recoltărilor de fructe de pădure, iar cameleonii politici, ei se jură că nici agendă politică nu au, nici gura nu le miroase. Din aceștia am văzut de toate calibrele, de la foste somități portocalii, reprezentanți de marcă ai guvernărilor care ne-au pus practic problema exploatării în brațe, până la soții de politicieni, plictisite probabil deopotrivă de eterna campanie a murăturilor de toamnă și prelungita opoziție a partenerilor de viață.

Abundă și plevușca politică, măruntă dar pragmatică, susținători din oficiu ai oricărei cauze susceptibile de curenți ascensionali suficient de puternici pentru a le ridica firavele personalități la următorul nivel politic, superior din perspectiva conjugată a beneficiilor și a noii poziții în lanțul trofic. Pe Mihail Neamțu, frustratul lider al unui partid cu dificultăți reale la naștere, protestatarii onești l-au identificat, împreună cu ambițiile sale.

Un altul, Nicușor Dan, o idee mai bine camuflat, încă rezistă. Ecologist de ocazie, fost edil candidat, fost independent, posesor de notabile ambiții politice, l-am văzut revenind în centrul atenției publice pe valul protestelor la adresa exploatării miniere. Probabil că distinsul și eternul candidat la primăriile Bucureștilor consideră că este o cauză mult mai fructuoasă decât cea a proceselor ațoase pentru salvarea patrimoniului imobiliar al Capitalei. L-am revăzut, în vervă și la televizor, la emisiunea lui Mihai Gâdea. Întrebat abrupt de Șova dacă mai este cu Băsescu, ”ecologicul” Nicușor Dan a răspuns prompt: categoric nu. Să înțelegem din această precizare de poziție că idila politică de anul trecut, în care Elena Udrea îl considera o alternativă la primărie, este de domeniul trecutului? Sau că Nicușor Dan încearcă să evite cu maximă prudență să fie ejectat din cadrul protestelor, precum liderul de partid menționat anterior?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2013
cantautor
aveti ordin sa atacati orice potential candidat,care nu apartine PSD-ului..
este in ordine,se mananca se pare,o paine buna din asta...
doar ca Udrea,o sa fie cam tare pentru voi,cei de la Obiectiv SRL
pentru tine nu este decat frustrare feminina,mi-am dat seama...
natura a fost darnica mai mult cu Udrea...si la corp si la minte...
19 sep, 2013
Anteu
Potential candidat la ce?Iar madame udrea nu mai valoreaza nici cat o ceapa degerata,sa fie tare la ce?Ca sa nu zic vorba aia !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ