Nicușor Dan: ”În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni!”

| 23 oct, 20:41

 

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a acuzat joi că "în mod deliberat” se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni, prin întârzierea preluării mandatului său, din cauza a zeci de contestații depuse de PSD.

 

 

 

Nicușor Dan, conferință de presă în fața Primăriei Capitalei: Preluarea mandatului meu mai întârzie cel puțin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Dacă cineva are probleme cu apa caldă să-l întrebe pe primarul în funcție, Gabriela Firea.
"În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul binecunoscut, PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezolve problemele orașului”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută în fața Primăriei Capitalei, unde a anunțat că preluarea mandatului de primar va mai întârzia, după ce au fost 52 de apeluri în instanță.
Întrebat ce înseamnă o iarnă grea, Nicușor Dan a răspuns: "Bucureștiul va avea trei mari probleme în zilele imediat următoare: criza medicală, criza căldurii și apei calde și criza financiară. Când am vorbit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii și apei calde, pentru că acolo este nevoie de niște măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenții de urgență, de pregătirea unor echipe de intervenții și nu am informații că lucrurile acestea se întâmplă”.
Conducerea Termoenergetica va fi schimbată
Nicușor Dan a mai spus că Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, datoriile acesteia către ELCEN fiind de o jumătate de miliard de lei şi a anunțat că directorul companiei va fi schimbat din funcţie.
“Termoenergetica este o companie a Primăriei, a municipalităţii, acolo există o adunare generală care este constituită în mare parte din consilierii generali, care numeşte un Consiliu de Administraţie care la rândul lui numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării Generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi a directorului Termoenergetica”, a afirmat Nicuşor Dan.
Întrebat ce îi reproșează directorului Termoenergetica, Dan a răspus: “La întrebarea asta trebuie să îi întrebaţi pe sutele de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă vara asta şi mulţi dintre ei care nu au căldură zilele astea. Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale, un eşec pe partea financiară, datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către ELCEN, un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţii la infrastructură şi schimbarea infrastructurii şi cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ