Nicuşor Constantinescu, audiat în şedinţă publică la Sanatoriul Techirghiol

| 15 apr, 09:48

Procesul lui Nicuşor Constantinescu se mută luni la Sanatoriul Techirghiol, acolo unde este internat pentru recuperare, conform deciziei Curţii de Apel. Avocaţii spun că este o decizie bizară într-un dosar plin de abuzuri, în care lui Nicuşor Constantinescu i-a fost refuzat dreptul la apărare.

Sanatoriul  Balnear Techirghiol va fi luni transformat în instanţă de judecată, conform deciziei luate de judecătorii de la Curtea de Apel. Deşi aveau posibilitatea să mai aştepte doar două săptămâni până când Nicușor Constantinescu urma să se externeze, cei doi judecători de la Curtea de Apel Constanţa au considerat că audierea lui Constantinescu trebuie făcută cât mai urgent, relatează reporterntv.

Decizia judecătorilor i-a luat prin surprindere și pe apărătorii președintelui CJC.

"În anumite situaţii de excepţie, ședinţa de judecată poate să aibă loc și în alte locaţii, cum ar fi cele în care se află cel acuzat. Într-adevăr, dânsul acum este internat la Sanatoriul Balnear și se pare că următoarea ședinţă de judecată în care dânsul va fi audiat se va desfășura în incinta acestei instituţii sanitare. Urmează să vedem în ce măsură vor putea fi asigurate toate condiţiile de publicitate întocmai ca o ședinţă de judecată din sediul instanţei pentru că va trebui să se asigure accesul publicului, comunicarea datei ședinţei către public astfel încât să se poată asigura publicitatea ședinţei de judecată", a declarat Marius Mocanu, avocatul lui Nicușor Constantinescu.

Decizia judecătorilor este cu atât mai bizară dacă ne gândim că audierea lui Constantinescu are loc la solicitarea acestuia, pentru că în timpul procesului președintele CJC nu a fost interogat de judecător.

De asemenea, în acest dosar președintelui CJC i-au fost respinse apoape toate solicitările de la audierea de martori la expertize contabile sau medico-legale.

"Este incredibil ceea ce a hotărât Curtea de Apel Constanţa, domnul judecător Năstase și doamna judecător Ianca, la cererea domnului procuror Bodean, același care a intrumentat aceste abuzuri împotriva mea din 2014. Domnia sa vrea să se bage în seamă și să finalizeze acest abuz pe care l-a făcut  și în acest dosar  cu alte abuzuri. Care este această urgenţă să faci într-un sanatoriu în care sunt peste 1.000 de oameni din toată România, bolnavi cronici, bolnavi cu puţine șanse de recuperare, să vii să faci un circ aici? Nu poţi tu, nici procuror, nici judecător să te substitui unui medic care, pe baza unor documente medicale și de diagnostic asumate, le-au constatat atât în Statele Unite ale Americii cât și aici, în ceea ce privește starea mea de sănătate", a precizat Nicușor Constantinescu.

Constantinescu spune că astfel de acţiuni, precum cele stabilite de judecători astăzi, se făceau pe timpul comunismului. "Decizia îmi aduce aminte de aceleași judecăţi cetăţenești din întreprinderi, când, pe vremea lui Ceaușescu, în diferite combinate era prins un ţap ispășitor atunci când dispăreau 10 piuliţe sau un sac de porumb, și era într-o instanţă contrafăcută și judecat de faţă cu masele largi, cu colegii", a susţinut președintele CJ Constanţa.

Nicușor Constantinescu se află internat la Sanatoriul Techirghiol, unde se recuperează după o operatie de montare a unei proteze de șold, suferită în urmă cu două săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ