NICUŞOR CONSTANTINESCU vrea să scape de controlul judiciar. Procesul a fost amânat pentru 29 ianuarie

| 21 ian, 20:06

Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a cerut Tribunalului Constanţa ridicarea controlului judiciar sau modificarea acestuia. Instanţa a amânat pronunţarea pentru 29 ianuarie.

La Tribunalul Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal, însă procesul a fost amânat. Asta pentru că dosarul se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce şeful CJ Constanţa a contestat decizia din 6 ianuarie a Curţii de Apel Constanţa, care a stabilit că acesta are voie să discute doar cu angajaţii CJ care nu au legătură cu această cauză.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat că a cerut în instanţă ridicarea controlului judiciar pentru clientul său sau modificarea acestuia în cazul în care prima solicitare este respinsă.

Având în vedere că din punctul nostru de vedere nu se impune audierea niciunuia dintre consilierii judeţeni şi a niciunuia dintre angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa în speţa dedusă judecăţii, atunci raţiunea pentru care s-a impus controlul judiciar sub acest aspect nu mai subzistă şi am cerut să fie modificat în subsidiar controlul judiciar în sensul de a se permite să ia legătura cu consilierii judeţeni şi cu personalul Consiliului Judeţean Constanţa în măsura în care în favoarea lui, inculpatul nu a înţeles să nu propună audierea acestor persoane”, a declarat  Marius Mocanu la ieşirea din sala de judecată.

Şi Nicuşor Constantinescu a cerut ridicarea controlului judiciar cu precizarea că nu mai sunt motive să fie luată această măsură în cazul său.În plus, el susţine că în calitatea sa de preşedinte de consiliu judeţean trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile consilierilor judeţeni şi că dacă nu face acest lucru poate fi cercetat pentru abuz în serviciu.

Pe 6 ianuarie, Curtea de Apel Constanţa a decis că Nicuşor Constantinescu nu are voie să ia legătura cu personalul Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni ”care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale CJ Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal şi care sunt menţionate în actul de sesizare al instanţei”. Două zile mai târziu, Nicuşor Constantinescu a revenit la serviciu după o pauză de nouă luni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ