Nicuşor Dan: S-au formulat peste 65 de contestaţii în toate judeţele împotriva listelor USR; 60 - respinse

| 03 noi, 16:29

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a afirmat, joi, că împotriva listelor de candidaţi ai USR s-au formulat peste 65 de contestaţii, în toate judeţele din ţară, 60 fiind respinse, şi a anunţat că noua siglă a partidului a fost înregistrată la BEC.

''Împotriva listelor de candidaţi ai USR s-au formulat peste 65 de contestaţii în toate judeţele. La ora asta, aproape toate au fost respinse. 60 din 65 de contestaţii deja au fost respinse. S-au formulat până la ora asta cam zece cereri de apel, trei au fost respinse, dar situaţia finală o vom avea peste două zile'', a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

El a făcut referire la o situaţie creată în BEJ-uri ca urmare a contestaţiilor depuse împotriva candidaţilor USR. 

''Am avut parte de un fenomen la care nu ne aşteptam. Au fost BEJ-uri care, din cauza contestaţiilor făcute împotriva noastră, nu au tras la sorţi USR pentru locurile în birourile electorale. Aici, din nou este o interpretare nefericită a unei prevederi legale ambigue, care spune că sunt trase la sorţi partidele în urma ordinii listelor de candidaturi rămase definitive. (...) Suntem nevoiţi să contestăm aceste decizii ale BEJ la BEC, pentru că mâine este termenul limită până la care putem face acest lucru'', a explicat Nicuşor Dan. 

Nicuşor Dan a mai spus că partidul a întârziat cu producerea de materiale publicitare pentru campanie, neştiind ce semn electoral are voie să folosească. 

Biroul Electoral Central (BEC) a admis, în şedinţa de joi, înregistrarea semnului electoral al Uniunii Salvaţi România (USR). 

Noua siglă electorală a USR reprezintă un steag albastru pe fond alb.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ