Nicuşor Dan se simte "obligat" să facă o precizare: Nu vreau ca tema libertăţilor civile să fie tema USR

| 02 iun, 14:19

La o zi după ce Nicuşor Dan şi-a anunţat oficial demisia din USR, acesta revine cu noi explicaţii pe Facebook, afirmând că se simte "obligat" să facă o precizare şi anume că a susţinut şi susţine libertăţile civile, dar că nu îşi doreşte ca "tema libertăţilor civile, confundată adesea cu respingerea valorilor tradiţionale, să fie tema cu care se defineşte USR".

"Sunt obligat să fac o precizare faţă de opinia pe care aş avea-o asupra libertăţilor civile. Am susţinut şi susţin libertăţile civile. Ce am spus (într-o scrisoare privată către cei 20 de membri ai Biroului National; aş fi avut o mai mare acurateţe dacă aş fi ştiut că se va scurge în presă) este că nu vreau ca tema libertăţilor civile, confundată adesea cu respingerea valorilor tradiţionale, să fie tema cu care se defineşte USR", a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

 

Ulterior demisiei sale, joi seară, Biroul Politic al USR, întrunit pe Skype, a decis convocarea Comitetului Politic al partidului pe 17 iunie, pentru a analiza situaţia creată de demisia lui Nicuşor Dan, comitetul având posibilitatea de a invalida decizia de poziţionarea a partidului faţă de referendumul pentru revizuirea Constituţiei, potrivit Mediafax.

 

Nicuşor Dan şi-a anunţat, joi, demisia din partidul pe care l-a fondat şi condus, Uniunea Salvaţi România, nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie. După ce a anunţat oficial că pleacă din USR, Nicuşor Dan a pus condiţii pentru a-şi reconsidera decizia, transmiţând partidului, printr-o conferinţă de presă, că este gata să se întoarcă dacă colegii săi "îşi schimbă politica" pe chestiunea privind revizuirea Constituţiei pentru redefinea familiei, după ce au stabilit, prin vot, să nu susţină această modificare.

"În zecile de întâlniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis că, în partidul ăsta, e loc pentru toată lumea şi pentru progresişti, şi pentru conservatori, şi că nu o să existe o decizie a partidului care să fie în contradicţie cu sentimenele lor intime, identitare", a explicat Nicuşor Dan, în expunerea motivelor pentru care a ales să plece din USR, subliniind faptul că decizia de miercuri a partidului vine să spună că unii dintre colegii săi "sunt colegi de mâna a doua, adică convingerile lor intime pe o chestiune importantă pentru ei intră în contradicţie cu direcţia în care partidul vrea să meargă".

Tag-uri: Nicusor Dan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ