Niels, prins cu minciuna în CV?

| 29 iun, 2013

Crin Antonescu s-a decis în ceea ce priveşte viitorul său director de campanie. După speculaţiile apărute în presă în săptămânile trecute, iată că a venit şi momentul adevărului.

Aşa cum toată lumea se aştepta noul director de campanie al preşedintelui PNL este nimeni altul decât analistul economic, pilotul de vânătoare, omul de afaceri, avocatul, milionarul, Niels Schnecker.

O prezenţă constantă pe micul ecran, mai ales în cadrul emisiunilor de la Antena 3, dar și de la alte posturi pe parcursul timpului, Niels Schnecker are un CV stufos, în care lauda de sine, în acest caz, chiar nu miroase a bine, ridicând mai multe semne de întrebare. Un multilingvist adevărat, posesor a nu mai puțin de patru pașapoarte, Schnecker cunoaşte nouă limbi, vizitând totodată 124 de ţări.

Însă, toate aceste calități sunt puse în umbră de modul în care Schnecker a fost perceput de către public în postura de prezentator al emisiunii ”Previziunile Zilei”. De multe ori dând dovadă de imaturitate, spre exemplu episodul cu păpușa gonflabilă, Schnecker nu pare deloc omul pe care să te bazezi într-o competiție electorală de anvergura celei pentru funcția de președinte al României.

Pe scurt, Niels Schnecker e un economist care încearcă o reconversie profesională în România. Pe lângă declarațiile sale publice și CV-ul pe care îl deține, nu există date concrete care să confirme experiența politică a acestuia.

Dar cine este Niels Schnecker? Născut din părinți evrei austrieci la București, a căpătat naţionalitatea germană ca urmare a faptului că mama sa era nemţoaică, iar la 10 ani când a emigrat în Statele Unite, a primit şi cetăţenia americană. Cea de-a patra naţionalitate, cea israeliană, a primit-o la 18 ani, când mama sa a decis să se stabilească în Israel după moartea tatălui său.

Conform CV-ului în perioada 1980 – 2008, noul director de campanie al lui Antonescu ar fi participat la organizarea a peste zece campanii electorale în Statele Unite, şapte fiind pentru fotoliul de preşedinte. O adevărată performanță chiar și pentru cei mai mari consilieri politici. Însă, dacă e să o luăm logic peste 10 campanii în Statele Unite par o cifră destul de exagerată, date fiind afacerile pe care le are.

Totodată, cum reiese din CV-ul său, Schnecker este un fel de superom care a reușit să se împartă între campaniile din America, emisiunile și afacerile din România. Acest republican declarat care apare ca fiind unul dintre puţinii români care au stat în preajma preşedintelui american Ronald Reagan, are o serie de neconcordanțe în ceea ce privește trecutul său american. Schnecker declara într-un interviu, că între `85 şi `86 a fost consilier economic la Casa Albă. Însă, pe în înregistrările de la Casa Albă nu există niciun fel de remarci cu privire la Niels Schnecker. Pur și simplu pentru administrația americană Schnecker nu există.

Mai mult decât abilitățile sale de mare strateg politic, acesta se laudă ca fiind un adevărat expert militar. Pe lângă activitatea economică şi politică, Niels Schnecker este colonel în retragere al US Air Force. Este un fost pilot de vânătoare pe avioanele de luptă F16, dar şi posesorul centurii negre în Kung Fu. Această transformare din fost membru al US Air Force într-un individ care vine prin emisiuni și face show la propriu prin comportament și limbaj, este mai mult decât bătătoare la ochi. Acțiunile sale din cadrul emisiunii de la Antena 3, precum cea cu găleata din campania electorală, îl transpun într-un spațiu al ridicolului și penibilului.

Legăturile lui Schnecker cu aripa liberală a USL nu sunt unele recente. Într-o adresa pe care Biroul de Relaţii Publice al Senatului României a remis-o publicaţiei „Curentul”, acesta apare în 2010 ca fiind colaborator al parlamentarului PNL Raymond Luca. În același timp Schnecker poza într-un analist fin al vieții politice și economice, echidistant și apolitic.

De asemenea, colaborarea dintre Niels Schnecker şi actualul preşedinte al PNL şi co-preşedinte USL, Crin Antonescu, pare să fi început de ceva vreme. În perioada în care în USL începuseră tensiunile create de declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu, Schnecker a mers personal la sediul USL. Această acţiune a omului de televiziune a avut loc chiar în ziua în care Crin Antonescu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, pentru a găsi o soluţie de a depăşi acel moment dificil.

Coincidenţă sau nu, dar firma de avocatură pe care o deţine avea în 2010 sediul în fosta reşedinţă de serviciu a mareşalului Ion Antonescu, de la Băneasa. Aşadar, de la a lucra în biroul lui Antonescu, Schnecker a ajuns să lucreze direct pentru Antonescu, dar Crin.

Este de urmărit dacă CV-ul pe care îl are îşi va arată veridicitate și eficiența în cadrul campaniei electorale, sau se va dovedi o mare dezamăgire.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ