Noi proteste la Universitate faţă de proiectul Roşia Montană şi eutanasierea câinilor

| 11 sep, 2013

Două proteste au loc în paralel, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, unde s-au adunat peste 150 de manifestanţi contra proiectului minier de la Roşia Montană, dar şi peste 100 care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân.

Protestul faţă de proiectul de la Roşia Montană, ajuns în a unsprezecea zi, se desfăşoară în zona fântânii de la Universitate, unde manifestanţii au şi pancarte cu mesaje contra exploatării gazelor de şist, scrie mediafax.

Unii dintre ei fac zgomot cu deja tradiţionalele peturi umplute cu pietricele, iar unul bate într-o tobă.

Pe trotuarul de vizavi, în faţa Teatrului Naţional, se află protestatarii care critică amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân adoptat marţi de Camera Deputaţilor, care stabileşte un termen de 14 zile în care animalele sunt ţinute în adăposturi, după care, dacă acestea nu sunt revendicate sau adoptate, să fie eutanasiate.

Duminică seară, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au blocat centrul Capitalei, la Universitate, după un marş pe traseul bd. Nicolae Bălcescu - bd. Magheru - bd. Lascăr Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Şoseaua Ştefan cel Mare - Calea Moşilor - bd. Carol.

La protestele de până acum din Capitală, manifestanţii au blocat timp de mai multe ore, în timpul nopţii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar şi un sens al Bulevardului Nicolae Bălcescu. De asemenea, ei au protestat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Victoriei.

Protestele de la Bucureşti, alături de manifestări similare desfăşurate în alte oraşe din ţară, au început la 1 septembrie, după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ