Noile ordonanțe pe justiție dau AMNISTIA generală pentru corupți. Toader, "cu piciorul în gips"

| 25 mar, 11:55

Ministrul Justiției Tudorel Toader dispare de pe scena publică, într-un aparent "concediu medical", exact în momentul în care sunt pregătite pentru adoptarea în Guvern cele două OUG-uri care îi albesc pe toți corupții din România. "Este vorba de o amnistie generală", acuză voci din societatea civilă.

Cele două Ordonanțe pregătite de Ministerul Justiției, de unde s-a făcut nevăzut în mod surprinzător Tudorel Toader, vor arunca în aer ce a mai rămas din justiție, arată jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

"Tudorel Toader a dispărut în mod strategic pentru că urmează să apară cele două Ordonanțe care sunt cu adevărat monstruoase pentru justiție. Au efecte combinate între ele și combinate și cu efectele deciziilor CCR. Pe scurt, este vorba de o amnistie. Majoritatea celor condamnați de completurile de 5 judecători, cu excepția celor mai ghinioniști dintre ghinioniști, vor beneficia de chestia asta. Sunt mai multe categorii beneficiare și aici intră și Liviu Dragnea", a explicat Dogioiu la Realitatea TV.

Potrivit site-ului Ministerului Justiției, Tudorel Toader se află și luni 25 martie în concediu, după care nu mai sunt anunțate evenimente în agenda publică a ministrului.

"Ce înseamnă cele două ordonanțe? În primul rând, se vor repune în termen pentru contestația în anulare toți cei care au fost condamnați de completurile de cinci din 2014 până acum, adică mai toți politicienii condamnați, inclusiv Dragnea în dosarul "Referendumul". Li se va anula primele sentințe, iar ulterior vor fi două categorii: cei pentru care faptele vor fi prescrise, deci procesele vor înceta, iar în cazul lui Dragnea lucrurile sunt la limită, și cei care vor relua procesele cu prescripția suspendată. Aici rejudecarea se va face fără probele luate cu supravegherea tehnică a SRI, după o decizie CCR, și se va face după Codurile modificate. De exemplu, abuzul în serviciul nu mai este pesepsit decât dacă încalcă legislație primară", a mai spus Ioana Ene Dogioiu.

În ceea ce privește pe Dragnea, acesta își rezolvă și celelalte dosare - prin reducerea prescripției din cealaltă ordonanță, în dosarul Bombonica și în dosarul Tel Drum, iar pentru dosarul Bombonica apare o prevedere care spune că dacă prejudiciul este plătit de oricare parte din doare, limitele de judecată se vor reduce la jumătate.

"Se desființează tot ce s-a lucrat în anticorupție în ultimii cinci ani de zile", a concluzionat jurnalista.

Potrivit unor surse medicale, citate de Ziare.com, Tudorel Toader ar beneficia în aceste zile de o intervenție estetică și i-a lasat pe altii din minister "să facă treaba mizerabilă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ