Norica Nicolai atacă statul de drept

| 15 iul, 2013

Invitată într-o emisiune la Antena 3, europarlamentarul PNL Norica Nicolai a făcut o declarație de-a dreptul șocantă. Astfel, Norica Nicolai a apreciat că "România nu mai este un stat de drept”, argumentând că justiţia din România este supusă presiunii publice de opt ani de zile, de când se află "sub zodia scandalului".

Declarația în discuție vine în contextul în care colegul de partid al doamnei Nicolai, Relu Fenechiu, a devenit la sfârșitul săptămânii trecute primul ministru în funcție care a suferit o condamnare în justiție. Mesajul doamnei Nicolai a fost foarte clar, liberala urmărind apărarea cu orice preţ a lui Fenechiu, chiar şi atacând România. Evident, afirmația Noricăi Nicolai depășește limitele unei argumentări pro domo, în contextul în care, pentru a contesta decizia instanței, atacă însăși fundamentul pe care este construită justiția românească, adică statul de drept. În acest sens, este de remarcat că nici chiar Relu Fenechiu nu și-a permis o asemenea contestare, limitându-se la a da asigurări că este nevinovat și că va acorda mai multă atenție pe viitor apărării sale.

Dincolo de pagubele aduse României, declarația Noricăi Nicolai face în acest context un rău imens PNL, adăugându-se deficitului de imagine creat prin condamnarea suferită de fostul ministru al Transporturilor. Urmare a încăpățânării lui Crin Antonescu, care a dorit cu orice preț ca Relu Fenechiu să ajungă la cârma acestui minister, PNL va rămâne în istorie drept primul partid din România care s-a văzut nevoit să-l înlocuiască din funcție pe deținătorul unui portofoliu ministerial condamnat pentru corupție. Suprapusă peste acestă uriașă vulnerabilitate imagologică, declarația Noricăi Nicolai face ca PNL să apară drept un partid care se face scut în fața propriilor condamnați pentru corupție și care, pentru a-i apăra, atacă la baionetă justiția și statul de drept.

Afirmațiile făcute sunt cu atât mai nepotrivite cu cât vin din partea unei persoane care a fost aproape să fie numită ministru al Justiției în vremea guvernului Tăriceanu, ratând portofoliu din cauza unor probleme serioase de moralitate care au implicat la vremea respectivă şi o nepoată pusă să voteze în Parlament în locul ei. Altfel spus, de dragul lui Relu Fenechiu, Norica Nicolai se arată singură cu degetul, de vreme ce se numără printre cei care ar fi putut veghea ca statul de drept să funcționeze așa cum se cuvine în România.

Prin declarația făcută, Norica Nicolai reușește să intre într-o categorie de politicieni din care, până în prezent, făceau parte doar câțiva PDL-iști și susținători înflăcărați de-ai președintelui. Este vorba despre acei politicieni care, în contextul crizei de astă vară, au împânzit Europa cu dezinformări privind disoluția statului de drept. Din fericire, partenerii externi ai României s-au convins între timp, grație şi informărilor oficiale, dar şi faptelor concrete că nimic din toate aceste acuzații sunt adevărate. Şi că România este o democrație funcțională în care justiţia îşi urmează cursul firesc în acord cu respectarea  principiilor statului de drept.

Tocmai de aceea, a pune acum din nou în discuție funcționarea statului de drept, este o dovadă de iresponsabilitate crasă, de care PNL ar trebui să se delimiteze rapid dacă vrea să mai salveze ceva din aparența unui actor politic responsabil care vrea să își asume cu maturitate guvernarea României pe termen lung.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ