Normele privind aplicarea legii votului prin corespondenţă, adoptate de Guvern

| 18 feb, 18:33

Cetăţenii români cu drept de vot care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi vor putea exercita dreptul electoral prin corespondenţă începând cu alegerile parlamentare din acest an, în condiţiile în care Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind aplicarea legii votului prin corespondenţă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a stabilit modelele, dimensiunile şi condiţiile de realizare a documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă, care sunt transmise alegătorului. 

De asemenea, potrivit Legii privind votul prin corespondenţă, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va încheia cu Poşta Română contractul privind confecţionarea documentelor necesare exercitării dreptului de vot prin corespondenţă şi a serviciilor poştale aferente procesului electoral. 

"Actul normativ mai reglementează cuantumul indemnizaţiilor pentru activitatea membrilor birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă şi a personalului tehnic auxiliar al acestora. Astfel, preşedintele biroului electoral pentru votul prin corespondenţă şi locţiitorul acestuia vor primi câte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate, iar membrii birourilor electorale şi personalul tehnic auxiliar câte 65 de lei pentru fiecare zi de activitate", mai informează Executivul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ