Noua Constituţie va include noţiunea de "comunităţi locale"

| 28 mai, 2013

Noua Constituţie va include pentru prima dată noţiunea de "comunităţi locale", cu drepturi extinse, care va cuprinde inclusiv regiunile, iar Senatul, cameră superioară a Parlamentului, va avea un rol decizional privind legislaţia de dezvoltare a comunităţilor, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ponta a precizat că subiectul a fost discutat, luni seara, la nivelul USL. "Am discutat şi ieri şi dorim, la revizuirea Constituţiei, să introducem pentru prima dată noţiunea de 'comunităţi locale', cu drepturi extinse, şi aici vorbim de regiuni, de judeţe, de oraşe şi comune. Vorbim de camera superioară a Parlamentului, Senatul, care va avea un rol decizional în tot ceea ce ţine de legislaţia de dezvoltare a comunităţilor locale. Deşi conduc un guvern central, cred foarte mult în faptul că cele mai multe dintre decizii şi cele mai bune dintre decizii trebuie luate la nivel local, nu la nivel central", a spus Ponta.

Liderii USL au avut, ieri o discuţie asupra propunerilor de modificare a Constituţiei şi au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentală, urmând ca propunerile să fie înaintate Comisiei de revizuire a Constituţiei, au declarat surse USl, citate de Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ