Noua Constituţie va stipula egalitatea de arme între acuzare şi apărare în instanţă

| 13 iun, 2013

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, joi, un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu care introduce în legea fundamentală "principiul egalităţii de arme" între acuzare şi apărare în faza de judecată a procesului penal, la secţiunea dedicată dreptului la apărare.

"În faza de judecată a procesului penal este garantat principiul egalităţii de arme între acuzare şi apărare", este amendamentul adoptat, care completează articolul 24 din Constituţie. Iniţial, Comisia de revizuire adoptase un alt amendament care privea egalitatea dintre apărare şi acuzare, însă acesta a fost contestat de senatorul PNL Tudor Chiuariu.

"În procesul penal este garantat principiul egalităţii procesuale. Funcţia apărării se exercită în condiţii egale cu funcţia acuzării", a fost prevederea iniţială a textului. Principiul egalităţii de arme presupune ca părţile implicate în proces, respectiv acuzarea şi apărarea, să dispună de aceleaşi mijloace legale pentru a-şi susţine cauza în faţa instanţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ