NOUA lege BIG BROTHER, pe masa judecătorilor CCR

| 21 ian, 09:50

Legea securităţii cibernetice, adoptată de Parlament şi atacată la Curtea Constituţională de PNL, ajunge miercuri pe masa judecătorilor CCR. Preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a vorbit despre presiunile la care sunt supuşi judecătorii, mai ales de SRI, care cere insistent ca legea să fie promulgată.

"Personal, nu simt niciun fel de presiune. M-am învăţat cu astea de 25 de ani. Sunt învăţat să se vorbească vrute şi nevrute", a declarat Zegrean.

Preşedintele CCR a precizat că legea nu se referă la persoanele fizice. Cât despre declaraţiile celor care susţin că legea este indispensabilă, printre care şi directorul SRI, Zegrean a comentat uşor ironic: "Eu mă gândesc că toate legile care se adoptă sunt indispensabile. Nu facem legi doar ca să ne aflăm în treabă."

În 23 decembrie 2014, deputaţii PNL au contestat la Curtea Constituţională Legea securităţii cibernetice, iniţiată de Guvern şi adoptată cu o săptămână înainte în unanimitate în plenul Senatului, deci şi cu votul favorabil al senatorilor PNL şi PDL.

"69 de deputaţi aparţinând PNL şi-au exercitat dreptul constituţional de a ataca la Curtea Constituţională legea adoptată de Parlament, Legea privind securitatea cibernetică a României", anunţa liderul grupului deputaţilor PNL, Ludovic Orban.
El susţine că prevederile articolului 17 din legea invocată ar încălca prevederile constituţionale.
"După opinia mea, această nouă tentativă a Guvernului Ponta de a încerca să permită serviciilor de informaţii, unor instituţii de autoritate, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, să intre cu bocancii în viaţa privată a cetăţeanului român reprezintă o gravă încălcare a democraţiei şi o gravă încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului român. Noi, ca liberali, nu putem permite ca acest lucru să se întâmple", a explicat Orban.

El a menţionat că Legea securităţii cibernetice "vine în aceeaşi linie" cu Legea Big Brother şi Legea cartelelor pre-pay, care au fost declarate neconstituţionale.

Citeşte şi: SRI: Legea securității cibernetice este indispensabilă pentru operaționalizarea sistemului național de securitate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ