Noul Cod rutier: Neplata amenzii de circuzlaţie duce la suspendarea permisului de conducere

| 20 sep, 2013

Poliţia poate sesiza instanţa de judecată pentru a dispune suspendarea permisului de conducere dacă şoferul nu şi-a plătit amenda primită de la oamenii legi în cazul constatării unor abateri de la regulile rutiere, potrivit noului Cod rutier postat vineri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Chiar dacă şoferul va ataca în instanţă decizia, el nu mai poate circula pe drumurile publice până când hotărârea nu va fi definitivă.

'În situaţia în care autoritatea emitentă a permisului de conducere a sesizat instanţa de judecată potrivit art. 114 alin. (1) lit. e), aceasta va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează până la rămânerea definitiva a hotărârii judecătoreşti. În acest caz, titularul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază sau, după caz, are reşedinţa, în termen de 5 zile lucrătoare de la comunicarea ordinului, pentru a preda permisul de conducere', se arată în proiectul de act normativ, care modifică şi completează OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

În vechiul proiect de modificare a Codului rutier, postat pe site-ul MAI în urmă cu aproximativ o săptămână, şoferului i se impunea să plătească amenda în termen de 30 de zile pentru a nu i se suspenda permisul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ