Noul "lemn metalic", revoluție în industria auto

| 29 mar, 12:35

Un material recent descoperit ar putea revoluționa industria auto dacă va fi produs la scară mare. Noul "lemn metalic" este la fel de rezistent ca titanul, dar suficient de ușor încât să plutească pe apă.

Noul "lemn metalic" nu este produs în prezent decât în cantități mici, dar cercetătorii caută soluții pentru amplificarea procesului de producție, scrie Futurism.com.

Materialul viitorului poate avea aplicații multiple: telefoanele ar putea deveni indestructibile, iar mașinile extrem de ușoare.

Savanții de la universitățile Pennsylvania, Illinois și Cambridge au explicat cum au reușit să creeze lemnul metalic, într-un studiu publicat recent în revista Scientific Reports.

Produsul rezultat în urma unui proces ingenios are 70% spațiu gol, această densitate foarte mică nefiind singurul lucru pe care materialul îl are în comun cu lemnul.

"Motivul pentru care îi spunem lemn metalic nu se referă doar la densitate, ci și la natura sa celulară", a explicat profesorul James Pikul într-un comunicat de presă. "Materiale celulare sunt poroase; iar asta permite anumite funcții biologice, cum ar fi transportul între celule".

Arhitecții spun că noul material ar putea permite construcția de clădiri extrem de rezistente, iar producătorii de smartphone-uri ar putea fi interesați și ei de "lemnul metalic".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ