Noul termen de depunere a ofertelor pentru Cuprumin este 1 septembrie

| 25 iul, 2013

Noul termen pentru depunerea ofertelor de către investitori în cazul companiei Cuprumin este 1 septembrie, iar întreaga procedură ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

El a precizat că vineri, 19 iulie, la expirarea termenului iniţial, o singură companie - Trafigura - a depus ofertă pentru Cuprumin, dar documentaţia a fost incompletă, potrivit raportului experţilor. Alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului, informează Agerpres.

Vosganian a admis că, ţinând cont de importanţa companiei Cuprumin, care exploatează rezervele majoritare de cupru ale României, criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe - scrisoare de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari/tona de cupru - şi a adăugat că, după consultări cu primul-ministru, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

Strategia Ministerului Economiei pentru compania Cuprumin vizează atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata în avans a cantităţii de concentrat de cupru rezultată în urma exploatării. Pentru a deveni viabilă, compania are nevoie de investiţii masive de mediu şi retehnologizare.

Potrivit lui Vosganian, anul trecut Cuprumin a obţinut un profit operaţional de 24 milioane lei, dar acesta este o "iluzie" pentru că a fost obţinut cu ignorarea completă a obligaţiilor de mediu şi a perspectivelor companiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ