Noul tronson de autostrada Cunţa-Sălişte a crăpat

| 25 noi, 2014

Se crapă deja asfaltul pe prima şi singura bucată de autostradă inaugurată anul acesta. Circulaţia a fost restricționată astăzi pe tronsonul Cunţa - Sălişte, în judeţul Sibiu, pentru ca muncitorii să facă reparațiile necesare. De altfel, nu sunt singurele probleme pe această porţiune.

Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie este unul cu probleme. Înainte de inaugurare, în zonă s-au semnalat mai multe alunecări de teren şi termenele de finalizare au fost de mai multe ori depăşite din cauza surpărilor.

Situaţia s-a agravat în noaptea de luni spre marţi, când au fost minus patru grade Celsius. Au apărut crăpături în asfalt pe o lungime de 20 de metri.

Constructorii au luat probe pentru a stabili dacă a fost afectat doar stratul de la suprafaţă sau şi terasamentul.

Acest tronson de autostradă a fost deschis circulaţiei în urmă cu două săptămâni.

Tronsonul de 22 de kilometri cunoscut contractual sub numele de lotul 3 leagă Cunţa de Sălişte şi este ultima parte a autostrăzii Orăştie-Sibiu. Acesta a fost finalizat cu o întârziere importantă faţă de data stabilită iniţial din cauza alunecărilor de teren, celelalte trei loturi fiind date în folosinţă în luna decembrie a anului 2013. Problema principală a fost localizată în zona Dealului Aciliu, unde erau alunecări de teren care afectau şase din cei 22 de kilometri ai tronsonului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ