Noul vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii este român

| 26 feb, 15:58

Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, a fost numit vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții,  funcție pe care o va ocupa începând din 1 martie. Totodată, acesta devine și membru al Comitetului de direcție al BEI. Numirea a fost făcută la propunerea Ministerului de Finanțe din România.

"Este o onoare și un privilegiu să mă alătur Comitetului de direcție al băncii și aștept cu interes să sprijin implicarea băncii în România, Europa și la nivel mondial. În ultimii 25 de ani, Banca Europeană de Investiții a jucat un rol crucial în sprijinirea unor oportunități economice mai favorabile, a accesului la finanțare, a inovării și infrastructurii atât în Europa cât și în afara acesteia și aștept cu nerăbdare să contribui la activitatea în echipă a băncii, pe baza acestui palmaresului său notabil și a experienței demonstrate", a declarat Cristian Popa, potrivit unui comunicat al Băncii.

Acesta a fost anterior viceguvernator al Băncii Naționale a României, guvernator supleant pentru România al Băncii Mondiale, membru supleant pentru România în Consiliul general al BCE.

Tag-uri: BEI, BNR, Cristian Popa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ