NU AI FI CREZUT! Există sucuri care te ajută să SLĂBEȘTI

| 28 mai, 2014

Un studiu destul de controversat sugerează o legătură între consumul de băuturi dietetice şi pierderea în greutate.

Potrivit acestui studiu, persoanele carei au băut doar sucuri şi ceaiuri dietetice timp de 12 săptămâni au slăbit în medie 6 kg, mai mult decât cei care au consumat doar apă plată, care au pierdut în greutate doar 4 kg.

De asemenea, 64% dintre consumatorii de răcoritoare dietetice au slăbit cel puţin 5% din greutatea lor, în timp ce doar 43% dintre cei care au băut apă au reuşit acest lucru.

Slăbirea chiar şi cu 5% din masa corporală reduce riscul de boli cardiace şi diabet.

Dar acest studiu a fost finanţat de companii din industria băuturilor răcoritoare, de aceea unii cercetători cred că rezultatele nu sunt foarte corecte.

Judith Wylie-Rosett, de la Colegiul de Medicină Albert Einstein, spune că nu au fost precizate detalii legate de dieta completă urmată de subiecţii analizaţi şi nici despre activitatea lor fizică.

Potrivit cercetătorilor care au realizat studiul, subiecţii au avut acelaşi stil de viaţă, singura diferenţă constând în băuturile consumate. În plus, cei care au băut sucuri dietetice au declarat că s-au simţit mai puţin înfometaţi decât cei care consumau doar apă.

De asemenea, experimentul a fost de scurtă durată şi la el au participat doar 303 persoane.

Totuşi, un studiu anterior, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a arătat că persoanele care beau sucuri dietetice au şanse mai mari să piardă 5% din greutate comparativ cu persoanele care beau apă.

 

 

Sursă: descopera.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ