NU LE IGNORA! Simptomele care pot indica afecțiuni GRAVE

| 15 mai, 2014

Unele boli se instalează lent, pe ascuns, fără să ne dăm seama ce se întâmplă. Iar când ajungem la medic, descoperim că este deja târziu. Iată câteva simptome care ar trebui să-ți atragă atenția, simptome care pot ascunde boli serioase

1. Tuse constantă

Dacă ai ieșit recent dintr-o răceală sau o gripă, este normal să mai tușesști câteva zile sau chiar câteva săptămâni. Totuși, dacă tusea s-a prelungit la nesfârșit și s-a transformat, trebuie să mergi la medic. Ar putea fi orice, de la tuberculoză, infecție pulmonară, până la cancer de plămâni.



2. Dureri puternice de cap

Cu toții avem, din când în când, dureri de cap, însă dacă durerile tale sunt așa de violente, încât lipsești de la serviciu sau trăiești numai cu calmante, e timpul să ceri sfatul medicului. Soluția s-ar putea să fie mai simpla decât crezi, cum ar fi schimbarea ochelarilor, schimbarea dietei și a stilului de viață, la fel cum ar putea fi ceva mai grav.



3. Tulburări de vedere

Nu este nimic suspect în a avea probleme cu vederea, calitatea acesteia, oricum, scade cu timpul. Totuși, dacă vederea ta a devenit încețoșată peste noapte sau observi orice altă modificare survenită brusc, mergi la oftalmolog sau la un neurolog.

 


4. Diaree persistentă

Fie ca urmare a unei intoxicații alimentare, fie că a survenit în urma contactarii unui virus, diareea este periculoasă. Cu cât vei scăpa mai greu de ea, cu atât mai rău pentru tine, întrucât te deshidratează. Dacă ai diaree în mod regulat sau dacă durează mai mult de două - trei zile, mergi la medic. În cazul în care copilul tău are diaree, nu aștepta să treaca nici măcar o zi. Mergi cu el cât mai repede la pediatru!



5. Dureri în piept

Acestea ar putea fi cauzate de simple arsuri pe tractul digestiv sau ar putea ascunde probleme cardiace. Dacă, pe lânga durerile în piept, mai simți și un disconfort în brațul stâng, mergi direct la urgențe. S-ar putea să fi suferit deja un atac de cord!



6. Transpirații nocturne

Transpirația abundentă pe timpul nopții nu este normală atunci când apare în mod constant. Aceasta ar putea fi un simptom al tuberculozei, SIDA sau al cancerului limfatic.



7. Probleme menstruale

O menstruație care durează mai mult de zece zile sau întârzie câteva săptămâni sau luni nu ar trebui ignorată. Ar putea fi vorba despre o sarcină, fibrom uterin, chist ovarian sau alte afecțiuni pe care ar trebui să le descoperi la ginecolog.



8. Slăbiciune musculară bruscă

Dacă s-a întâmplat dintr-o dată să simți că te lasă mușchii, nu mai poți să stai în picioare, să mergi, în condițiile în care cu o zi în urmă erai perfect sănătoasă, nu mai sta pe gânduri. Mergi la medic, pentru că este posibil să ai Parkinson sau să fi suferit un ușor atac cerebral.



9. Micțiuni dese

Dacă urinezi des în timpul nopții (3 - 4 ori) este posibil să ai probleme cu prostată, să ai diabet de tip II sau o infecție a vezicii urinare.

 

 

Sursă: csid.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ