Nu mai face ASTA când te speli pe cap!

| 06 feb, 2014
Cu siguranta crezi ca spalatul pe cap nu este mare filozofie, dar cu toate astea fiecare dintre noi poate face unele greseli care afecteaza serios sanatatea si frumusetea parului.
Descopera care sunt aceste greseli si evita-le in viitor:

Te speli zilnic pe cap

La nivelul radacinilor este secretat sebumul, o substanta uleioasa care are rolul de a proteja firul de par. Iar stilistii spun ca parul va arata si va fi mai sanatos daca permiti acestor uleiuri naturale sa ajunga, prin periere, pana la varfuri, ceea ce se intampla in doua zile de la spalare. Prin urmare, spala-te pe cap o data la doua zile sau chiar la trei zile, daca parul tau nu este prea gras.

Iti schimbi des samponul



Un mit des intalnit spune ca este necesar sa-ti schimbi samponul din cand in cand pentru ca parul se obisnuieste cu el si nu mai are aceleasi rezultate ca la inceput. Dar stilistii recomanda sa folosesti samponul care iti face cel mai bine, fara sa alternezi cu altul, pentru ca parul tau nu poate dezvolta "dependenta" sau toleranta fata de un anumit produs.

 

Faci exces de sampon sau balsam

 

In loc sa folosesti samponul si balsamul pe toata lungimea parului, de la radacini si pana la varfuri, contreaza samponarea asupra scalpului si aplicarea balsamului de jumatatea parului spre radacini.

 

Varfurile au nevoie de mai multa hidratare si protectie, iar radacinile de mai putina, pentru ca parul sa-si mentina volumului si pentru a evita ingrasarea rapida.

 

In ceea ce priveste samponarea, spuma facuta la radacini va curge spre varfuri, curatandu-le chiar daca nu insisti prea mult asupra lor.

 

Nu folosesti balsam

 

Este una dintre cele mai mari greseli, mai ales daca vrei parul lung. Balsamul reduce semnificativ deteriorarea parului, despicarea si ruperea varfurilor. Ingredientele din balsamuri hidrateaza parul, sporindu-i elasticitatea, ceea ce face ca firul de par sa reziste mai bine la frecarea de haine, perna sau la perierea zilnica. Aplica balsam de fiecare data cand te speli pe cap.

 

Te speli pe cap cu apa fierbinte

 

Apa calda permite deschiderea cuticulei formate din solzii minusculi care acopera suprafata firului de par, ceea ce ajuta balsamul sa ofere stralucire si hidratare. Apa rece inchide aceste cuticule, sigiland in interior substantele benefice.

 

De aceea, este indicat sa termini fiecare spalare pe cap cu o clatire cu apa calduta sau chiar rece pe lungimea parului. Nu folosi apa fierbinte pentru ca vei indeparta in mod agresiv sebumul, substanta grasa care este protectia naturala a firului de par.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 2014
gogu
eu cum ma spal,ca-s chel?
06 feb, 2014
un roman
E evident o greseala in text: "aplicarea balsamului de jumatatea parului spre radacini."
Corect e "aplicarea balsamului de jumatatea parului spre varfuri". Nu trebuie luat fiecare fir in parte. Cred ca e necesara putina imaginatie, nu crezi?
06 feb, 2014
Gina
Cine are rabdare?
adica cum de la jumatate catre radacina? cum poti realiza asta? iei fiecare fir in parte si ii aplici tratamentul?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ